Microsoft BI Architectuur

Microsoft heeft een sterke suite, zowel voor back-end als front-end functionaliteit van een Business Intelligence & Performance Management architectuur. De expertise van element61 dekt de volledige end-to-end technologie portfolio.

BACK-END ARCHITECTUUR

  • SQL Server database: om een optimale opslag te voorzien voor alle data warehousing behoeftes. De database motor is op verschillende punten geoptimaliseerd om bepaalde data warehouse queries beter te kunnen verwerken. SQL Server voorziet ook een perfect beveiligingsmechanisme om zich er van te verzekeren dat de juiste mensen toegang hebben tot de informatie die zij moeten bekijken.
  • Integration Services: Integration Services is de ETL tool van Microsoft. Het is een ondernemingswijde tool voor het extraheren, transformeren en laden van uw data warehouse. Naast z'n mooie features zoals Persistent Caching, Standaard SCD component en vele anderen is het zeer uitbreidbaar naar uw specifieke noden toe.
  • Analysis Services: de OLAP/cubes oplossing van Microsoft. U definieert een DSV-Data Source View- metadata laag boven één of meerdere sources. Daarnaast kan u dimensies, hun hierarchieën en de kubussen creëren. Naast de standaard kubus functionaliteiten kan u de OLAP oplossing uitbreiden met taal-opties, additionele MDX berekeningen, Actions, Perspectives, ...

FRONT-END ARCHITECTUUR

  • Reporting Services: de Microsoft oplossingen voor al uw rapporteringsnoden. Geleverd met bijhorende rapporteringsportaal omgeving waar u de rapporten online kan uitvoeren of ze inplannen om ze automatisch geleverd te krijgen in een centrale folder of in uw postvakje. Naast de standaard rapporteringsportaal kan u ook kiezen om rapporteringsdiensten op te nemen in uw SharePoint omgeving. Zo dat alle informatie beschikbaar komt in uw corporate portaal.
  • Report Builder: levert intuïtieve rapport authorisatie mogelijkheden aan eindgebruikers. Additioneel aan het aanbod van een gevorderde authorisatie ervaring voor business gebruikers, biedt Report Builder 2.0 het voordeel van een meer gesofisticeerde authorisatie omgeving aan veel-gebruikers. Deze authorisatie van rapporten kan gebeuren door middel van een meegeleverd semantisch rapporterings-model op verschillende data bronnen. (bv: SQL Server, Oracle, …)
  • Microsoft Excel: is vandaag de dag de meest gebruikte business intelligence tool. Het is een krachtige applicatie die alle functionaliteiten biedt die u nodig heeft om spreadsheets te creëren, data te analyseren, en informatie te delen in een beheersbare omgeving. Boven Analysis Services kunnen makkelijk rapporten gecreëerd en gebruikt worden die een rijke data visualisatie inhouden. De volgende versie van Excel heeft ook makkelijk te gebruiken data mining mogelijkheden die voorspellings-analyse toelaten vanop iedere desktop. Door Microsoft SQL Server 2005 Analysis Services uit te rusten met data mining algoritmes, kunnen business gebruikers snel waardevol inzicht verwerven in complexe data sets via slechts enkele muisklikken. Al deze informatie kan dan gedeeld en bekeken worden in uw SharePoint omgeving.
  • SharePoint: van alle aspecten waarbij SharePoint u kan helpen in uw business, is voor Business Intelligence het faciliteren van de samenwerking tussen individuen, teams en uw organisatie waarschijnlijk de meest belangrijke. Met SharePoint kan u een portaal creëren waarbinnen alle informatie aangeboden wordt om die belangrijke corporate beslissingen te maken. Naast het uploaden van belangrijke business data documenten die gedeeld worden met alle aandeelhouders van de informatie, kan u ook de data online bekijken. U kan rapporten openen die gemaakt werden via reporting services. U kan Excel files online openen in Excel services. Of u kan uw eigen pagina's of dashboard creëren bestaande uit een mix van scorecards, filters, grafieken en data.
Contacteer ons voor meer informatie over Microsoft Business Intelligence & SQL Server Architectuur.