Toon Puissant

tot
tot nu
mandagen

Partner Analytics

Toon Puissant is een ervaren Project en Delivery Manager die sinds 1997 actief is in Business Intelligence en Performance Management. Toon heeft een opleiding Toegepaste Economische Wetenschappen genoten aan de Universiteit van Antwerpen en een MBA aan de Edward Cox School of Business in de VS.

Toon begon zijn carrière bij toonaangevende consultingbedrijven als EDS en IBM. In 1997 vervoegde Toon Platinum Technologies als Data Warehouse consultant. In 1999 maakte Toon de overstap naar de Ierse start-up Norkom Technologies, die gespecialiseerd was in predictieve analyse. Hij was één van de eerste Belgische consultants en nam vrij snel de rol van Delivery Manager op zich en hielp de organisatie groeien tot een 30-tal consultants. Hij combineerde deze management rol met het project management van een aantal grote projecten bij key accounts. Tussen 2005 en 2007 heeft Toon gewerkt als een onafhankelijke Business Intelligence expert.
 
In zijn loopbaan heeft Toon altijd intensief samengewerkt met de klant met een focus op het bedenken van creatieve oplossingen voor hun Business Analytics behoeften, gevolgd door een actieve en pragmatische betrokkenheid bij de implementatie van de oplossing. Toon heeft een sterke methodologische achtergrond (Prince2 practitioner certificatie), gecombineerd met diepgaande technische en communicatievaardigheden.
 
In 2007 was Toon één van de stichtende partners van element61, met een focus op Program / Quality Management bij klanten evenals het uitvoeren van Business Analytics roadmaps.
 
De specifieke expertise van Toon is Business Intelligence & Performance Management methodologieën en best practices, in combinatie met de technische architectuur en de organisatorische en procesmatige aspecten. Het is enkel door die verschillende aspecten optimaal met elkaar te combineren en te laten integreren, dat de toegevoegde waarde van Business Intelligence & Performance Management volledig tot zijn recht komt. Toon is typisch betrokken in de eerste stappen van het definieren van een Business Analytics & Performance Management programma en/of project via Roadmap opdrachten, samen met het Senior Management van de klant.
 
Daarnaast leidt Toon momenteel het recent gestarte competence center rond Data Governance. Dit betreft een gespecialiseerd team van consultants met ervaring in dit domein en een aantal partnerships met zorgvuldig geselecteerde software partners die oplossingen aanbieden die goed bij de element61 klanten aansluiten. In deze context heeft Toon een DMBOK certificatie behaald.