Joeri Willems

tot
tot nu
mandagen

Principal Business Analytics Architect

Joeri Willems is sinds 2003 actief in Business Intelligence & Data Warehousing. Joeri studeerde in 2001 af als industrieel ingenieur ICT & Electronics aan Groep T, dat tegenwoordig deel uitmaakt van de KU Leuven. Hij vulde dit diploma aan met een specialisatie in Business Economics (2002).

Joeri begon zijn carrière als bedrijfsanalist bij Estee Lauder, waar hij de kans kreeg om te gaan werken in de divisie Global Business Intelligence, waar hij werkte met IBM Cognos. Hij ontwikkelde nieuwe audittechnieken en stelde nieuwe financiële rapportages op voor de business.

In 2005 verhuisde hij naar DHL Express, waar hij - eveneens als Business Analyst - assisteerde bij de uitrol van een nieuw en verbeterd Business Intelligence systeem, wederom gebaseerd op IBM Cognos-technologie.

Joeri richtte zich in eerste instantie op de technische kant en verwierf diepgaande kennis op het gebied van rapportontwerp, framework design, systeem-administratie en database-modellering. Hij verwierf technische expertise in alle producten van de IBM Cognos Analytics suite. Daarnaast verwierf hij extra ervaring met end-user interface artwork design (Photoshop), database design (Oracle) en SQL query building. Hij ontwikkelde ook enkele Javascript add-ons om de rapportagefunctionaliteit in IBM Cognos te verbeteren.

In 2010 ontwikkelde hij zich tot Business Intelligence Product Manager van alle DHL Aviation BI front-end applicaties. In deze nieuwe rol was hij verantwoordelijk voor het volledige BI-systeem aan de front-end side en voor het volledige verandermanagement en de implementatie van nieuwe product releases en rapportageprojecten.

Joeri vindt het leuk om de link te zijn tussen zakelijke gebruikers en IT en houdt ervan om nuttige en visueel aantrekkelijke management-rapporten en dashboards te ontwikkelen, die de intelligentie binnen een bedrijf echt doet groeien en de gebruikers met plezier laten werken met de informatie.

Joeri vervoegde element61 in 2018.  Zijn eerste opdrachten focusten op IBM Cognos Analytics (server installaties, configuraties en upgrades van Cognos10).  Naast zijn diepgaande kennis en ervaring in de IBM Cognos BI toolset, heeft hij recent ook  Microsoft (T-SQL, SSIS, PowerApps, PowerBI) toegevoegd tot zijn expertise.