Yoshi Coppens

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

Yoshi studeerde in 2014 af als Burgerlijk Ingenieur Bedrijfskundige Systeemtechnieken en Operationeel Onderzoek aan de Universiteit Gent.
Hierna besliste hij om ook nog een Master in Financial Management aan de Vlerick Business School te volgen, waar hij slaagde met grote onderscheiding in 2015.

Yoshi begon zijn professionele carrière bij Optiver als beurshandelaar. De job bestond voornamelijk uit het analyseren van data, patronen herkennen, beslissen wanneer een handeling uit te voeren, ervoor zorgen dat strategieën en algoritmen goed presteren en snelle impactvolle beslissingen maken wanneer er iets gebeurt in de markt. Na 2 jaar werd hij gepromoveerd en begon hij een team te leiden van twee andere junior handelaars, kreeg hij de volledige verantwoordelijkheid voor de lange termijn evolutie van de trading desk en zette hij enkele projecten op die over de hele organisatie gebruikt werden. Deze rol paste goed bij Yoshi want hij zorgde ervoor dat de jaarlijkse winst van zijn trading desk 60% omhoog ging. Na 3,5 jaar in Nederland (en drie maanden te reizen in Azië) vond Yoshi het tijd om zijn leven in België te beginnen en verhuisde hij van Amsterdam naar Gent.

Yoshi bezit een ondernemersgeest en in combinatie met zijn passie voor sport leidde dit tot een klein persoonlijk project waar hij, via Python, data vergaarde, manipuleerde, schoonmaakte en verwerkte om zo voorspellingen te maken over Darts- en Tenniswedstrijden.
Na deze ervaring was hij volledig overtuigd dat hij een nieuwe professionele uitdaging wou zoeken in het Data Science veld en hij versnelde zijn zelfstudie met boeken en MOOCs vooraleer te beginnen bij element61.