Yoshi Coppens

tot
tot nu
mandagen

Senior Analytics Architect

Yoshi studeerde in 2014 af als Burgerlijk Ingenieur Bedrijfskundige Systeemtechnieken en Operationeel Onderzoek aan de Universiteit Gent.
Hierna besliste hij om ook nog een Master in Financial Management aan de Vlerick Business School te volgen, waar hij slaagde met grote onderscheiding in 2015.

Yoshi begon zijn professionele carrière bij Optiver als beurshandelaar. De job bestond voornamelijk uit het analyseren van data, patronen herkennen, beslissen wanneer een handeling uit te voeren, ervoor zorgen dat strategieën en algoritmen goed presteren en snelle impactvolle beslissingen maken wanneer er iets gebeurt in de markt. Na 2 jaar werd hij gepromoveerd en begon hij een team te leiden van twee andere junior handelaars, kreeg hij de volledige verantwoordelijkheid voor de lange termijn evolutie van de trading desk en zette hij enkele projecten op die over de hele organisatie gebruikt werden. Deze rol paste goed bij Yoshi want hij zorgde ervoor dat de jaarlijkse winst van zijn trading desk 60% omhoog ging. Na 3,5 jaar in Nederland (en drie maanden te reizen in Azië) vond Yoshi het tijd om zijn leven in België te beginnen en verhuisde hij van Amsterdam naar Gent.

Yoshi vervoegde element begin 2020 en werkte op een verscheidenheid van klanten, meestal gericht op data engineering en DevOps engineering. Hij is gecertifieerd als Azure Data Engineer, Azure Administrator en Airflow Developer alsook Databicks champion sinds september 2022. Deze titel wordt enkel gegeven na het slagen voor 3 examens alsook een panel review door Databricks. Binnen element61 leidt Yoshi ook de DevOps knowledge Area. Daarnaast besteedt hij ook veel tijd aan het verbeteren van de Infrastructuur-as-code inspanningen waarbij hij zich vooral specialiseerd in Terraform. Yoshi is ook een trainer in onze element61 academy waar hij cursussen geeft zoals Azure Fundamentals en Azure DevOps.