Risk Analytics en Governance, Risk & Compliance

element61, als deel van Moore Belgium, levert ook Risk Analytics en Governance, Risk & Compliance oplossingen. Onze oplossingen werden ontwikkeld om organisaties uit zowel de publieke als de private sector bij te staan met het verkrijgen van inzichten in en het pro-actief managen van hun risico’s. 

Sommige organisaties blijven geloven dat er slechts 2 manieren zijn van omgang met hun systemen, processen, zakenpartners en personeel: blind vertrouwen met een volledige focus op de activiteit van de organisatie of teveel aandacht voor risico’s gebaseerd op een fundamenteel wantrouwen met een drastische kostenstijging als gevolg. Wij engageren ons dat er voor iedere organisatie een gulden middenweg kan gevonden worden die overdrijving vermijdt en tegelijkertijd in compliance is met beste praktijken en regelgeving, door onder andere gebruik te maken van geavanceerde technologieën die een effectieve en efficiënte follow up mogelijk maken.  
 
Wij gebruiken ons Moore Belgium risk insights platform om alle risico gerelateerde functies te helpen met hun analyse, monitoring en management van boekhouding, betaling, belasting, proces, systeem en zakenpartner risico’s. Het eindproduct is een aangepaste set van interactieve risico dashboarden die toelaten om vlug uitvoerbare risico inzichten te verkrijgen en op te volgen. Onze risico testen en score methodologie werd ontwikkeld door mensen die gecombineerd meer dan 600 jaren ervaring bundelen (zie intro powerpoint)
 
Het gebruik van ons risk insights platform levert ook een ideale opstap in de richting van een implementatie van Governance, Risk & Compliance (GRC) oplossingen zoals SAP GRC en IBM Openpages. De belangrijkste voordelen van deze systemen zijn de mogelijkheid om een continue & real time monitoring te implementeren, naast descriptieve analytics ook toelaten om de kracht van big data en predictive analytics te incorporeren en de analyse van informatie uit hard copy informatie en ongestructureerde data faciliteren.  
 
GRC suites bestaan uit verschillende modules waarmee in de behoeften van alle risico management gerelateerde functies kan worden voorzien. Er zijn GRC modules die kunnen helpen om risico’s te voorkomen zoals ongeoorloofde systeemtoegangen, gebrek aan functiescheidingen, inefficiënties in bedrijfsprocessen, master data problemen, het niet compliant zijn met nationale en internationale wetten en regels, ongebruikelijke of frauduleuze betalingen, betrokkenheid van zakenpartners die het voorwerp uitmaken van sancties of een gebrek aan bedrijfsethiek hebben, ..,  
 
Een succesvolle implementatie van dergelijke systemen vergt zowel ervaren technische experten als inhoudelijke experten die ervaring hebben met de verschillende aspecten van risico management. De inhoudelijke experten op niveau van onze risk analytics diensten worden ondersteund door de technische experten van onze business analytics dienst. Verder werken wij ook samen met GRC implementatie partners van de software providers.  Tenslotte kunnen wij via ons internationaal experten centrum en ons internationaal netwerk ervoor zorgen dat onze teams en projecten op een consistente wijze op internationaal niveau kunnen worden ingezet.  
 
Contacteer ons  voor meer informatie, gedetailleerde use cases, proof of concepts of uitnodigingen tot onze praktische webcasts