Thibault Verduyn

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

Thibault Verduyn studeerde af als Master of Science in Business Engineering, optie Data Analytics in juni 2020 aan de Universiteit Gent.

Gedurende zijn studies ontwikkelde hij een sterke interesse in Data Analytics, Data Visualisatie & Business Intelligence als manieren om data om te zetten in een strategische meerwaarde. Daarnaast scherpt Thibault zijn vaardigheden in dit domein aan via MOOCs (Massive Open Online Courses). 

Het onderwerp van zijn masterproef situeerde zich in het gebied van "Tennis Analytics". Op deze manier kon hij zijn achtergrond in data analytics combineren met zijn voorliefde voor tennis.

Thibault vervoegde element61 in september 2020 als Analytics Architect binnen het Qlik Competence Center.

Na enkele maanden van gecombineerd studeren en opbouwen van meer praktijkervaring in projecten, behaalde Thibault de certificaten van Qlik Sense Business Analyst in Q2 2021 en Qlik Sense Data Architect in Q4 2021.

Naast Qlik Sense deed Thibault ook ervaring op met QlikView & Qlik NPrinting, waarmee het hele productaanbod van Qlik binnen het Analytics-domein wordt bestreken.

In 2022 publiceerde Thibault zijn eerste insight, 5 Things You Didn’t Know About Qlik Sense (yet) op de website van element61.

Naast het productaanbod van Qlik, verbreedde Thibault ook zijn vaardigheden richting Microsoft door zich te certificeren in Azure Fundamentals in 2021 en Azure Data Fundamentals in 2022.

Wanneer Thibault niet bezig is met Qlik, is hij misschien wel bezig met het delen van (en praten over) craft bieren met zijn vrienden. Zelf heeft hij al meerdere pogingen ondernomen om zijn eigen bier te brouwen!