Petya Atanasova

tot
tot nu
mandagen

Senior Analytics Architect

Petya Atanasova is werkzaam in Business Intelligence sinds begin 2018.

Petya maakte voor het eerst kennis met BI tijdens haar bachelor Toegepaste Informatica, Communicatie en Econometrie aan de Universiteit voor Nationale en Wereldeconomie in Sofia, Bulgarije.

Voor haar scriptie maakte Petya een op QlikView gebaseerd Sales Dashboard. Tijdens haar studie, in 2016, nam ze deel aan een zomerstageprogramma bij de oudste uitgeverij van de Verenigde Staten, gevestigd in Nashville Tennessee - Southwestern Advantage. Tijdens de zomer volgde ze verschillende business-, communicatie-, leiderschaps- en salestrainingen. Hier maakte ze kennis met het begrijpen van de behoeften van mensen, succesvol communiceren en het adviseren van klanten als onafhankelijke dealer van educatieve systemen en webservices.

Petya begon haar carrière als Qlik Developer en consultant in 2018, als onderdeel van het Qlik team van een klein Analytics consulting bedrijf, waarbij ze werkte voor klanten uit de VS, Australië, Europa en Azië. Na twee jaar was ze gecertificeerd als Qlik Sense Data Architect. Ze werkte zelfstandig op verschillende Qlik Sense, QlikView en NPrinting projecten. Met het oog op haar persoonlijke ontwikkeling en carrière heeft ze vervolgens andere Business Intelligence oplossingen aan haar portfolio toegevoegd, zoals Tableau en Microsoft Power BI. Andere oplossingen die ze vaak heeft gebruikt zijn MS SQL, Oracle en Salesforce.

In 2022 begon Petya te werken bij EPAM Systems als Senior Data Analist.

Petya vervoegde element61 in mei 2022.