PAFnow

Operationele inefficiënties en fouten kunnen een grote impact hebben in welke mate een onderneming zich kan aanpassen aan veranderende omstandigheden. Organisaties moeten zich om de haverklap heruitvinden om relevant te kunnen blijven in hun sector. Naast de uitdagingen die hiermee gepaard gaan, zit er ongelofelijk veel potentieel in het efficiënt inrichten van nieuwe procedures en processen. Er wordt vandaag meer dan ooit data bijgehouden over hoe processen in realiteit verlopen, hoewel deze vaak onbenut blijft. Deze data omzetten in nieuwe inzichten kan een schat van informatie betekenen en leiden tot een efficiëntere werking van de organisatie en kosten verminderen. 

Door gebruik te maken van PAFnow, een Process Mining applicatie, is het mogelijk om specifieke patronen te herkennen, inefficiënties in processen te identificeren en de oorzaken ervan te begrijpen. Hierdoor kan men sneller leren en betere (data gedreven) beslissingen nemen om processen efficiënter in te richten. Process Mining zal een meerwaarde betekenen voor iedereen die zich bezighoudt met Process Management en procesoptimalisatie.

PAFnow

Processen worden vandaag de dag manueel op basis van interviews en onderzoek getoetst aan een theoretisch model. Deze manier van werken loopt elke keer aan tegen zijn limieten en er is geen volledige transparantie over hoe de processen in werkelijkheid verlopen. Zodoende kunnen bijsturingen obv dergelijke bevindingen niet altijd het gewenste effect vertonen. Process Mining tools zijn gemaakt om om te gaan met de complexiteit die processen vertegenwoordigen. Met PAFnow wordt de procesdata als vertrekpunt gebruikt, gevisualiseerd op een intuïtieve manier en reeds analyses uitgevoerd zodat het analyseren op een efficiënte manier kan verlopen. Door te vertrekken vanuit de gegevens zelf, sta je toe om een objectief zicht te krijgen in hoe elk proces effectief verloopt en kan er bijgestuurd worden waar nodig.

Naast de mogelijkheid om processen te analyseren met objectieve data, is zo veel meer mogelijk met PAFnow door volgende functionaliteiten:

  • Out-of-the-Box producten en visuals. Dashboards en custom PAFnow visuals helpen je om snel aan de slag te kunnen gaan met een Process Mining tool.
  • Integratie met Microsoft Office 365. PAFnow is volledig geïntegreerd in Power BI en geniet daarom tal van voordelen op vlak van integratie, connectors en deelmogelijkheden. Automatiseren van meldingen via Power Automate en rapporten delen via Teams, de mogelijkheden zijn eindeloos.
  • Het open data model stelt je in staat om PAFnow aan te passen en af te stemmen op uw eigen behoeften. Binnen Power BI kan je nieuwe databronnen integreren in het model en zelfs maatwerk binnen eigen pakketten kunnen mee in rekening genomen worden. De schaalbaarheid en flexibiliteit zorgt ervoor dat een maximale Return on Investment kan behaald worden.
  • Naast +300 standaard connectors binnen Power BI is er diepgaande integratie mogelijk met de SAP connector.
  • Flexibele set-up (on-premise of cloud) maakt dat PAFnow in eender welke omgeving van start kan gaan.

Achter PAFnow schuilt het Duitse techbedrijf PAF, die tot één van de snelst groeiende Process Mining software leveranciers in de markt behoort. Sinds de oprichting in 2008 aan een steile opmars bezig en heeft het bedrijf ook de oversteek gemaakt naar de VS. Daarnaast werkt PAF nauw samen met de Duitse Overheid op vlak van onderzoek en ontwikkeling naar innovatieve technologieën op het gebied van Process Mining, Artificiële Intelligentie, Blockchain en procesautomatisering. PAF wordt erkend door Gartner als één van de toonaangevende organisaties actief in de wereld van Process Mining. 

element61 is een partner van PAFnow en biedt consulting services aan in deze technologie. Contacteer ons voor meer details.