Peter Depypere

tot
tot nu
mandagen

Partner Data Science & Analysis

Peter studeerde af als Master in Business Engineering aan de Universiteit Gent met een specialisatie in Finance (2013).

Hij begon zijn carrière bij Delaware Consulting, waar hij deel uitmaakte van het SAP FICO-team, waar hij zijn eerste ervaring als Financial Consultant opdeed. Samen met zijn team stond hij in voor de implementatie en wereldwijde uitrol van een financieel SAP ERP-systeem en het opzetten van structuren om de Financiële Rapportering en Consolidatie te vergemakkelijken. Ook werkte hij samen met de financiële afdeling van de klant aan de totstandkoming van de rapportages voor zowel legale als management-rapportering.

Begin 2015 besloot Peter zijn carrière bij Cisco voort te zetten als Partner Account Manager. Bij Cisco was hij verantwoordelijk voor het succes van een aantal partners met een breed scala aan verantwoordelijkheden. Hij moest bij de partners de Cisco-innovaties introduceren en hen ondersteunen om een service-line rond deze innovaties te creëren. Bovendien was hij verantwoordelijk voor de algemene Partner business met Cisco en zorgde hij ervoor dat deze winstgevend was. Daar leerde Peter hoe belangrijk het is om de juiste gegevens te registreren en te rapporteren om datagestuurde beslissingen te kunnen nemen. Hij begon dashboards te maken voor zichzelf en zijn team in PowerBI om het succes van de partners over segmenten, architecturen en territoria heen te meten. 

Door zijn bedrijfservaring en zijn technisch vernuft kan Peter als gids fungeren voor organisaties om te definiëren hoe Data & Analytics hen kan helpen succesvoller te zijn.

In de zomer van 2018 vervoegde Peter element61 als Data Strategist met als doel organisaties te helpen hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken via Data Strategy & Data Science.