Philippe Purnelle

tot
tot nu
mandagen

Principal Analytics Architect

Philippe is professioneel actief in Business Intelligence & Performance Management sinds 1999.

Philippe begon zijn carrière als analist-programmeur bij SESA Benelux alvorens hij overstapte naar BULL als Oracle Consultant, waar hij werkte aan zijn eerste data warehouse opdrachten. Tussen 2001 en 2010 was Philippe werkzaam bij iPerform, onderdeel van de Cronos groep. In zijn 16 jaar in Business Analytics, was hij actief betrokken in het definiëren en implementeren van end-to-end BI-en CPM-oplossingen aan klanten, Project en Team Management, BI roadmap definitie, analyse van de gebruikersbehoeften, dimensionele modellering, data kwaliteit, ETL ontwikkeling, database ontwerp, Business Intelligence front-end suite selectie & ontwikkeling en planning en budgettering.

Philippe beheerst Informatica PowerCenter, IBM Datastage, IBM Cognos en SAP Business Objects en is vooral werkzaam in de publieke en de farmaceutische sector. Vanuit zijn werkzaamheden in de publieke sector is hij ook vertrouwd met GIS toepassingen. Hij behaalde certificaties in Oracle, Cognos Enterprise Planning, Prince II en Data Management.

Philippe behaalde een Master in Computer en Humane Wetenschappen aan de ULB te Brussel.

In zijn vrije tijd brouwt hij zijn eigen bieren en houdt hij van wandelen, lezen, theater, opera, tuinieren en houtbewerking.