Microsoft Information Management

De data warehouse back-end kan de ruggegraat worden genoemd van een Business Intelligence & Corporate Performance Management architectuur. Functionaliteiten voor het ontwikkelen van een robuuste, performante, uitbreidbare en schaalbare BI back-end zijn altijd een sterk punt geweest van de Microsoft oplossing. Sinds Microsoft zijn database en kubus technologie verwierf midden jaren 90, heeft het deze constant verbeterd om tegemoet te komen aan de hoge vereisten van een enterprise Data Warehouse.

Naast de verbeteringen van de standaard database functionaliteiten in SQL Server database, waardoor het een high-available, robuuste en schaalbare oplossing is, heeft Microsoft ook specifieke verbeteringen aangebracht, waardoor het nog beter wordt afgestemd op gebruik als data warehouse database. Enkele van deze verbeteringen zijn het optimaliseren van de engine voor ster schema's, toevoegen van een column store index, toelaten van opslaan van een analyse model in het geheugen ...

Met de release van het SQL Server 2005 platform, heeft Microsoft ook de enterprise-level ETL tool Integration Services toegevoegd. Voor Integration Services had Microsoft wel een tool om data van de ene omgeving naar de andere te laden (DTS), maar het kon nauwelijks een ETL tool worden genoemd. Door SQL Server Integration Services toe te voegen aan het BI platform, heeft Microsoft nu een volledige back-end oplossing.

Al heel snel voegde Microsoft ook de OLAP technologie van Panorama toe aan zijn BI oplossing. Door deze acquisitie is Microsoft altijd al een leider geweest op het vlak van OLAP technologie. Door investeringen en verbeteringen door de jaren heen in dit product, dat later werd omgedoopt naar SQL Server Analysis Services, weet Microsoft zich nog steeds als leider in kubustechnologie te handhaven. Zelfs vandaag, waar meer en meer vendors de stap naar in-memory OLAP oplossingen zetten, blijft Microsoft zijn leiderspositie verdedigen door de ontwikkeling van de Vertipaq engine, onderdeel van SQL Server 2012.

Gegeven de bewezen technologie op de back-end is het ook gebruikelijk om implementaties te zien waarbij de SQL Server technologie wordt ingezet als data warehouse en ETL laag en dit te combineren met de sterke punten van de front-end applicatie van een andere Business Intelligence vendor zoals IBM Cognos of SAP Business Objects.

Contacteer ons om meer te weten te komen over de Microsoft Information Management oplossingen.