Karel Moijson

tot
tot nu
mandagen

Partner Analytics

Karel Moijson is sinds 2002 actief in Business Intelligence.

Hij studeerde IT bij Hogeschool Gent en Bank & Verzekeringen bij Mercator Hogeschool (vandaag een onderdeel van Hogeschool Gent). In 2002 startte hij als ERP consultant bij Edan Business Solutions, een Microsoft gefocuste ERP & CRM Value Added Reseller, momenteel onderdeel van Cegeka. Zo goed als onmiddellijk begreep Karel dat er een grote kloof was tussen de de proces-georiënteerde ERP/CRM implementaties en het bereiken van de juiste business inzichten. Hij besloot dan ook zich als eerste te richten op BI consultancy in het bedrijf.

Karel was consultant in tal van bedrijven in de Benelux, vooral in de sectoren food & process, distributie en verkoop. Hij was actief in domeinen als cost control, product & customer contributie, leveranciersbetrouwbaarheid, stock optimalisatie, OEE, financiële consolidatie, enz. Deze oplossingen werden gebouwd met Microsoft SQL Server (ETL design in Integration Services, analytical layer design in Analysis Services) en front-end design in Excel, Sharepoint & Targit. Karel is zo ook een ervaren Targit consultant met meer dan 10 jaar ervaring.

In 2010 behaalde Karel een MBA bij Vlerick Business School. Hij verrijkte zijn BI consultancy met ervaring in BI product management, het bepalen van de methodologie, project management en team leadership en heeft dan ook een diepe kennis van de kritische succes factoren van een BI project. Al deze taken en gevormde inzichten vonden plaats tijdens de boeiende periode van de groei van de jonge maar solide Damgaard Axapta & Navision producten op SQL 2000 naar de rijke Microsoft Dynamics AX/NAV producten van vandaag, gehost in de cloud.

Vandaag bestaan ​​de opdrachten van Karel uit analyse en architectuur van Business Intelligence oplossingen, projectbeheer, datawarehouse ontwerp en coaching & co-development om bedrijven zelfvoorzienend te maken in het brede domein van data analytics, of in het realiseren van een eigen commercieel BI product. Dit omvat steevast een evenwichtige afweging en implementatie van de samenwerking van Azure componenten (IAAS, PAAS, SAAS), SQL Server en Power BI. Aangezien deze drieledige layer van toonaangevende producten pijlsnel evolueert, houdt Karel zijn kennis van deze producten continu scherp. Karel beheert mede ook het element61 Microsoft competence center.

In zijn vrije tijd houdt Karel van tennis spelen, mountain biking, maar boven alles, genieten van familie en vrienden.