Frank Lehouck

tot
tot nu
mandagen

Partner Analytics

Frank Lehouck is sinds 1997 actief in Financiële rapportering, Consolidatie en Performance management.  Door verscheidene consultancy rollen is hij uitgegroeid tot een van de meest ervaren project delivery managers in Corporate & Enterprise Performance Management in België.

In 1997 begon Frank bij KPMG als financiële auditor. In deze rol heeft Frank een uitgebreide kennis verworven in financiën en boekhouding binnen een breed scala van industrieën in zowel middelgrote als multinationale ondernemingen. Na een periode van 4 jaar in de financiële audit, startte hij bij KPMG Consolidation Services waar hij benoemd werd als manager in 2002. In deze rol heeft Frank relevante expertise verzameld in alle verschillende aspecten van zowel juridische als bestuurlijke consolidatie rapportering en maakte hij actief gebruik van meerdere mainstream consolidatie softwareoplossingen. Opdrachten bestonden uit volledige uitbesteding van de juridische consolidatie, tijdelijke bijstand binnen consolidatie teams ter plaatse bij de klanten, evenals coaching rond de materie.

In 2004 stapte Frank over naar OutlookSoft Benelux waar hij verantwoordelijk was voor project & partner management en leidde verschillende implementaties van OutlookSoft (momenteel bekend als SAP BPC, BusinessObjects Planning en consolidatie) in de domeinen van consolidatie, budgettering en planning.

In Februari 2006 besloot Frank om, samen met Bjorn Van Damme en Rita Buyse, CFObelux op te richten.  CFObelux richtte zich vanaf dag één op financiële rapportering door het leveren van financiële rapporteringsexpertise en door de implementatie van innovatieve financiële rapporteringssoftware.  

Hij vervoegde element61 in mei 2012 als partner, in de rol van CPM Practice Director. Frank blijft zijn rijke ervaring in de financiële rapportering inzetten bij het ontwerp en de implementatie van oplossingen in alle aspecten van Performance Management bij klanten-projecten. De focus ligt hierbij op Consolidatie en Planning & Budgeting met SAP BPC, IBM Cognos Controller & Planning Analytics, Tagetik en SigmaConso.

Frank Lehouck studeerde af als licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen met een graad in Tax en een graad in Accounting (Universiteit van Brussel). Hij gradueerde tevens als Master in IT Management in 2002.

In de vrije tijd staan zwemmen, fietsen, en lopen -soms zelfs gecombineerd in een triatlon- op het menu.