Houssin Yahiaoui

tot
tot nu
mandagen

Principal Analytics Architect

Houssin studeerde in 2007 af als Bachelor in Informatie Management Systemen met een specialisatie in Business Intelligence aan de KHM in Mechelen.
 
Hij begon zijn carrière als Business Intelligence Consultant bij Datamotive (Cronos). Sinds bijna 7 jaar is hij betrokken bij Report Design, het creëren van Dashboards, ETL en Cube ontwikkeling met behulp van de Microsoft BI stack.
 
Na de individuele oplevering van een succesvol E2E-migratieproject besloot Houssin zijn carrière als interne medewerker bij energiebedrijf Essent voort te zetten. Nog steeds functionerend als BI-ontwikkelaar, evolueerde hij al snel naar een extra rol als Team Lead, waarbij hij verantwoordelijk was voor de planning en coördinatie met de BI Manager, BI Analisten en BI Ops/Developers.
 
Als gevolg van een migratie naar een cloud architectuur en open source tools, heeft Houssin ook kennis opgedaan in Postgres, Pentaho Data Integration, Pentaho Report Designer en meerdere componenten van de cloud services van Amazon. Vanaf dat moment stonden ook de Scrum-methodiek en de agile manier van werken centraal. Houssin staptte over naar de Scrum Master rol maar was nog steeds betrokken bij de ontwikkeling van het Business Intelligence programma.
 
Na bijna 6 jaar als interne BI Teamlead te hebben gewerkt, heeft Houssin element61 vervoegt om terug in de wereld van de Microsoft BI Stack inclusief PowerBI en Azure te werken als consultant.  Als onderdeel van zijn opleidingsprogramma heeft Houssin zich toegelegd op de evolutie naar het Microsoft Azure platform en heeft hij zich gecertificeerd als Azure Data Engineer Associate.