Houssin Yahiaoui

tot
tot nu
mandagen

Principal Analytics Architect

Houssin heeft een succesvolle carrière op het gebied van Business Intelligence (BI) van meer dan 15 jaar achter de rug. Hij begon zijn carrière als Business Intelligence Consultant bij Datamotive (Cronos). Hij leverde BI Consultancy, meestal gebaseerd op Microsoft technologieën, gespecialiseerd in Data Warehousing, SQL Server (T-SQL), Integration Services, Analysis Services en Reporting Services. Hij was ook verantwoordelijk voor het analyseren van Business requirements, het oplossen van problemen en solution-driven ontwikkelingen.
 
In 2014 stapte hij over naar een rol als Business Intelligende Developer bij Essent.be. Hij was verantwoordelijk voor de full stack ontwikkeling met behulp van Microsoft BI tools. Hij evolueerde snel naar een rol als Team Lead, waar hij verantwoordelijk was voor de planning en coördinatie. In 2016 werd de Agile manier van werken geïntroduceerd en nam hij ook de rol als Scrum Master op zich.
 
In 2020 begon Houssin te werken als Business Analytics Architect bij element61. Zijn focus lag op Business Analytics met behulp van de Microsoft BI Tools, met nadruk op de cloud-oplossingen met behulp van Azure. Sinds 2020 heeft hij zich gecertificeerd als Azure Data Engineer Associate.
 
Bij element61 heeft hij gewerkt op verschillende projecten gerelateerd aan ETL development gebruikmakend van Azure Data Factory en Azure Synapse. Als Business Analytics Architect is hij ook verantwoordelijk voor requirements analysis, data modelling en het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van Business Analytics-oplossingen. Alsook voor projectmanagement en begeleiding van klanten.
 
De ervaring van Houssin op het gebied van Business Analytics, gecombineerd met zijn certificeringen en expertise in Microsoft BI-tools, hebben hem van onschatbare waarde gemaakt voor de klanten voor wie hij heeft gewerkt.