Floriant Sturm

tot
tot nu
mandagen

Senior Data Scientist

Floriant behaalde een master handelsingenieur aan de KU Leuven met Data Science als afstudeerrichting.  Van jongs af aan is Floriant geïntrigeerd door technologie en innovatie.  Tijdens zijn studies leerde hij verschillende programmeertalen kennen waaronder MATLAB, SQL, Python, pySpark en R.
 
Om zijn theoretische kennis om te zetten naar meer praktijkgerichte ervaring werkte Floriant als stagiair bij element61 in het voorjaar van 2019.  Vervolgens na zijn studies, sluitte Floriant zich aan bij element61 in de zomer van 2019.
 
Naast zijn professionele carrière is Floriant een gepassioneerd tennisspeler.  Tijdens zijn studies investeerde hij vele uren in allerlei tennisactiviteiten inclusief competitie spelen op nationaal niveau, les geven aan kinderen/volwassenen alsook coach zijn van het KU Leuven tennisteam.  Naast zijn tennisactiviteiten is Floriant vooral een echte sportliefhebber, speelt hij muziek, houdt hij van reizen en omringt zich graag met leuke mensen!
 

Floriant is sterk in strategische oefeningen en het vertalen ervan naar werkende technologie & architectuur. Hij heeft ervaring in het domein van marketing en sales met sterke expertise in e-commerce, retail incl. use-cases zoals demand forecasting, churn modeling en lead scoring. Op technisch vlak is Floriant gecertificeerd Azure Data Engineer, gecertificeerd Spark Developer en gecertificeerd Databricks Champion. Hij is ook een expert in Machine Learning en weet hoe hij dit succesvol kan implementeren in een productieomgeving.