Sven Pauwels

tot
tot nu
mandagen

Senior Analytics Architect

Sven behaalde zijn bachelor in de Toegepaste Informatica aan Vives Kortrijk. Sven is gespecialiseerd in Business & IT. Tijdens zijn studie kwam hij voor het eerst in contact met Business Analytics. Dit wekte zijn interesse en bij het afronden van zijn opleiding begon hij te werken als BI-consultant.

Sven begon zijn carrière in september 2017. Van 2017 tot 2019 werkte Sven bij Pure Solutions en ESC BVBA. Bij Pure Solutions zette Sven zijn eerste stappen in consultancy. Hij kreeg meer diepgaande kennis van de Qlik-tools, namelijk Qlikview en Qlik Sense.

Met de overstap naar ESC BVBA in 2018, veranderde zijn focus van Qlik naar Microsoft. Tijdens zijn tijd bij ESC BVBA werkte Sven met verschillende Microsoft-oplossingen als basis voor zijn rapporten. Sven richtte zich op het maken van rapporten over Navision / Business Central / Dynamics 365 CE in Power BI en in SSIS / SSAS. Naast Power BI was hij ook verantwoordelijk voor de implementatie van Microsoft Power Automate (ook wel Microsoft Flow genoemd) en Microsoft PowerApps.

Bij element61 heeft Sven zijn skill set verder uitgebreid in verschillende domeinen. Zo vernieuwde hij zijn kennis in Power BI door de laatste trends mee te nemen en zijn certificaten te vernieuwen. Daarnaast werd Azure ook opgenomen in Sven zijn traject, dit resulteerde in het behalen van het Azure Data Engineer Associate certificaat.

Sven heeft reeds verschillende projecten achter de rug (migraties van Qlik naar Power BI, NAV BI/Business Central Out of the Box implementaties, migraties van on premise omgevingen naar een cloud architectuur,…). Hij is ook een actief lid van het team dat in staat om de Out of the Box oplossingen verder te ontwikkelen.

Sven startte in december 2019 bij element61 als Analytics Architect.