Microsoft SQL Server Data Quality Services - DQS

SQL Server Data Quality Services (DQS), nieuw sinds SQL Server 2012, is een door business regels aangestuurd data kwaliteitsproduct. DQS maakt het mogelijk om een kennis-database op te bouwen en de module te gebruiken om verschillende kritische data kwaliteitstaken uit te voeren zoals verbeteren, verrijken, standaardiseren en dedupliceren van data. DQS laat je ook toe data op te schonen door gebruik te maken van ‘cloud-based' referentie data. DQS kan ook gebruikt worden om data, die geïntegreerd is in data kwaliteitstaken, te profileren, om zo de integriteit van je data te analyseren.

DQS omvat Data Quality Server en Data Quality Client, die allebei geïnstalleerd worden als onderdeel van de SQL Server 2012 installatie. Data Quality Server is een SQL Server instance feature die bestaat uit 3 SQL Server catalogs met data kwaliteit functionaliteiten en opslagmogelijkheden.

Data Quality Client is een SQL Server shared feature die eindgebruikers, informatie analysten en IT professionals kunnen gebruiken om data kwaliteits-analyses uit te voeren en de data kwaliteit interactief te beheren. Je kan ook data kwaliteitsprocessen uitvoeren door gebruik te maken van de DQS componenten in Integration Services of Master Data Services.