Joran Vergauwen

tot
tot nu
mandagen

Data Scientist

Joran studeerde in 2020 af aan UGent, waar hij een Master Handelsingenieur met een specialisatie in Data Analytics afrondde. 

Hij startte zijn carrière bij Belfius en was hier deel van het Datalab, waar hij zijn eerste ervaringen opdeed als Data Scientist. Bij Belfius was hij verantwoordelijk voor de creatie van een Analytische Basis Tabel voor Machine Learning models en nam hij ook de leiding in de development van de Marketing modellen die op deze tabel werden geschreven. Daarnaast was hij ook de communicatielijn tussen de Data Scientists van het Datalab en de ML Engineers aan de Technology kant. Tenslotte is hij ook een vurige voorstander van leren binnen het team en om die reden zette hij onder andere een intern project op poten rond het delen van Best Coding Practices.

In zijn vrije tijd is Joran een zelfstandige videograaf en software developer. Het hebben van een eigen business zorgt ervoor dat hij skills ontwikkelt die je niet zomaar op elke dagdagelijkse job kan ontwikkelen. Deze vaardigheden worden aangeleerd door het spotten van nieuwe business opportuniteiten, het durven van initiatief te nemen op deze nieuwe kansen en het harde werken om het business idee tot leven te brengen. Dankzij dit proces is Joran het gewoon om zich continu opnieuw te moeten heruitvinden en om zijn manier van werken aan te passen aan zijn nieuwe inzichten over hoe de markt in elkaar zit.

Deze vurige cocktail van technische kennis gecombineerd met een aangeboren wens om ideeën te doen slagen maakt Joran de excellente persoon om organisaties te begeleiden wanneer zij willen ontdekken hoe technologie een bedrijf succesvoller kan maken. Door vragen als “Dit kunnen wij nooit doen” om te buigen in “Hoe kunnen wij dit voor elkaar krijgen?” bezorgt hij elk team met de nodige energie om samen richting een gemeenschappelijk doel te werken. 

Joran vervoegde element61 in oktober 2022. Zijn doel is om organisaties te helpen bij het bereiken van hun doelstellingen door de combinatie van zijn Data Science skills en zijn kracht om mensen samen te brengen.