Tom Bouten

tot
tot nu
mandagen

Principal Data Governance Architect

Tom behaalde een Master Handelsingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel/Solvay Business School.

Sinds 2014 heeft Tom uitgebreide ervaring opgebouwd in het werken met Data & Analytics.

Tom startte zijn professionele carrière als systems en process auditor bij PwC. Tom verwierf waardevolle expertise op het gebied van bedrijfsprocessen en interne controles. Naast traditionele methoden lag de primaire focus van Tom op het gebruik van data voor het uitvoeren van audits van financiële, IT- en operationele processen bij klanten. Hierdoor heeft hij veel ervaring opgedaan in het toepassen van ETL-technieken op data uit verschillende ERP-systemen zoals SAP, Oracle, JDE, Dynamics, Navision,...

Als erkenning van zijn expertise werd Tom benoemd tot lead van het Belgisch Centre of Excellence in data-enabled auditing. In deze rol heeft hij de digitale transformatie van auditprocedures gefaciliteerd door het introduceren van nieuwe tools (op basis van SQL, Power BI, Qlik, ACL, Alteryx), methodologieën en het geven van training. Daarnaast heeft Tom bijgedragen aan process mining-projecten (Celonis, Perspectives) bij klanten en heeft hij de opstart van de Robotic Process Automation (RPA) service bij PwC ondersteund (UiPath).

In 2018, gedreven door zijn ambitie om zich meer te richten op Business Intelligence, nam Tom de beslissing om PwC te verlaten en zich aan te sluiten bij Goodman, een vooraanstaande ontwikkelaar van industriële vastgoedprojecten.

Hij bekleedde de functie van Business Intelligence Lead voor Europa. Hij vormde en implementeerde een allesomvattende datastrategie voor de Europese tak van het bedrijf. Dit omvatte succesvolle implementaties van Power BI, het opzetten van een Modern Data Platform op Azure (met TimeXtender) en het upgraden van TM1 naar IBM Planning Analytics. Bovendien nam Tom de verantwoordelijkheid voor het uitrollen van Data Governance en BI Governance frameworks binnen de organisatie. Tijdens zijn tijd bij Goodman heeft hij zijn vaardigheden verder ontwikkeld op het gebied van Azure, ETL (SSMS, SSIS, Data Factory, TimeXtender, TurboIntegrator) en rapportage (Power BI, SSRS, IBM PAW & PAfE).

In juli 2023 begon Tom aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière bij element61. Hij zal de klanten ondersteunen om maximale waarde uit hun data te halen met behulp van Data Governance.

Tom zal verantwoordelijk zijn voor de opbouw van het Data Governance Competence center bij element61.

In zijn vrije tijd geniet Tom van het spelen van padel en volleybal.