Thijs Vermeire

tot
tot nu
mandagen

Analytics Analyst

Thijs behaalde in 2021 een Master-diploma in Business Engineering, optie Data Analytics aan de Universiteit Gent. Hij voltooide zijn Master met een thesis waarin hij verschillende 'representation learning' methodes vergeleek om intraday aandelenkoers-bewegingen te voorspellen. Gedurende zijn studie heeft hij zijn analytics vaardigheden kunnen ontwikkelen in Python, R, SQL en Java.


Tijdens zijn bachelor was hij een actief lid van de VEK Investment club en later werd hij lid van de Capitant Investment banking career track. Thijs bracht een deel van zijn Master door tijdens een semesterlange uitwisseling naar Zhejiang University, China. Hij leerde hoe te werken in een multiculturele omgeving en zijn Data Analytics vaardigheden verder te verbeteren door zich in te schrijven voor gespecialiseerde cursussen aan een van de meest prestigieuze universiteiten van het Chinese vasteland.  
In 2020 liep hij een zomerstage Data Analytics bij PwC België. Daar had hij al zijn eerste ervaring in dashboarding met behulp van Power BI.


Voor hij bij element61 kwam, deed Thijs ervaring op in Data Governance in de banksector. Bij element61 maakt hij voornamelijk gebruik van Power BI, Power Apps, Azure Data Factory en Databricks. Thijs is betrokken bij end-to-end ontwikkeling van BI en data science projecten bij verschillende klanten, van het opzetten van ingestion tot het bouwen van C-level rapportage in Power BI. Verder is hij actief geweest in een breed scala van industrieën, waaronder private banking, bouw, maritiem transport, etc. 


Thijs werkt sinds maart 2022 bij element61 als Analytics Analyst op de afdeling Data Science & Analysis.