Thijs Vermeire

tot
tot nu
mandagen

Analytics Analyst

Thijs behaalde in 2021 een Master-diploma in Business Engineering, optie Data Analytics aan de Universiteit Gent. Hij voltooide zijn master met een thesis waarin hij verschillende 'representation learning' methodes vergeleek om intraday aandelenkoers-bewegingen te voorspellen. Gedurende zijn studie heeft hij zijn analytics vaardigheden kunnen ontwikkelen in Python, R, SQL en Java.

Als student heeft hij ook steeds aan verschillende extra-curriculaire activiteiten deelgenomen. In de loop van zijn Bachelor was hij actief lid van de VEK Investment club en later nam hij deel aan de Capitant Investment banking career track. Thijs voltooide een semester van zijn Master als uitwisseling in Zhejiang University, China. Daar leerde hij werken in een multiculturele omgeving en zijn Data Analytics vaardigheden verder te verbeteren door gespecialiseerde cursussen te volgen aan een van de meest prestigieuze universiteiten in China. 

In 2020 deed Thijs een Data Analytics internship bij PwC België. Daar had hij reeds zijn eerste ervaring in dashboarding met behulp van Power BI.

Voor hij element61 vervoegde werkte Thijs bij Intys Data, waar hij werkte in het Data Governance team bij BNP Paribas Fortis.

Thijs vervoegde element61 in maart 2022 als Analytics Analyst in het Data Science & Analysis Competence Center.