Pierre Kizas

tot
tot nu
mandagen

Principal Analytics Architect

Pierre Kizas is actief in Performance Management en Analytics sinds 2000. 

Pierre behaalde zijn Bachelor in Accounting & Finance in 1997. Hij begon zijn professionele carrière in de algemene boekhouding en specialiseerde zich al snel in Group Accounting, ook wel bekend als Financiële Consolidatie. Pierre werkte mee aan de voorbereiding van de geconsolideerde jaarrekeningen bij Bank Degroof en bpost.

In het kader van zijn opdracht ontdekte Pierre financiële consolidatie software-oplossingen (Safran/Carat), waarvoor hij een zekere nieuwsgierigheid ontwikkelde. Dit betekende voor Pierre de start van een nieuwe carrière als Performance Management consultant.

Pierre ging aan de slag als consultant bij Cartesis (overgenomen door SAP) en vervolgens bij Cognos (overgenomen door IBM). In deze rol implementeerde Pierre financiële consolidatieoplossingen vanuit een end-to-end perspectief voor verschillende klanten. Taken bestonden uit business requirements analysis, technische designe, opzet en configuratie van de software en training en support van de eindgebruikers.

Eind 2008 vervoegde Pierre de Vesuvius Group waar hij verantwoordelijk was voor de administratie van IBM Cognos Controller. Hij was medeverantwoordelijk voor het succes van de verbetering en versnelling van het financiële verslaggevingsproces van de groep.

In 2013 ontdekte hij de Microsoft Business Intelligence tools, waar hij een voorliefde voor ontwikkelde. Voornamelijk de mogelijkheden van Business Intelligence als antwoord op de uitdagingen waarmee grote internationale groepen worden geconfronteerd op het gebied van financiële verslaggeving, boeiden hem.

Daarnaast implementeerde hij bij Vesuvius -in 2015- een nieuwe financiële budgetterings-oplossing op basis van IBM Planning Analytics.

Al snel vergaarde Pierre BI ervaring in andere domeinen zoals Sales, Purchasing, Manufacturing, HSE...
Hij vervulde een sleutelrol bij Vesuvius bij de introductie van nieuwe Microsoft Analytics technologieën zoals Power BI en tabular models.

Zijn technische kennis in de Microsoft BI stack strekt zich uit van Analysis Services (SSAS), over Integration Services (SSIS) tot Reporting Services (SSRS) en Power BI.

Ondertussen besloot Pierre zijn ruime technische kennis verder uit te breiden met Azure Analytics.

Dankzij de mix aan technische Analytics skills met een rijke financiële background is Pierre de ideale consultant bij financieel georiënteerde Analytics projecten.

Pierre vervoegde element61 in februari 2022. Tijdens zijn eerste week 'Persoonlijke Ontwikkeling' certificeerde Pierre zich voor Azure Data Fundamentals, MS Power BI. Hij maakte zich ook meer vertrouwd met Microsoft Azure based stack, inclusief TimeXtender ETL automation.