Michel Kluyskens

tot
tot nu
mandagen

Principal Analytics Architect

Michel Kluyskens studeerde af met een Master in Toegepaste Economische Wetenschappen en een aanvullende Master in International Business, beide aan de KU Leuven.

Na het afronden van zijn studies, startte hij in de consultancywereld, waar hij nu 12 jaar ervaring heeft. Zijn carrière begon met 4 jaar Management Consulting, gevolgd door 8 jaar in Business Intelligence Consulting. Michel heeft aan projecten gewerkt bij organisaties zoals Umicore, de Europese Commissie, Eurocontrol, Veolia, AB Inbev, GSK, UCB, Novartis en MSD.

Voor hij begon aan BI Consulting heeft Michel ook 4 jaar op het EMEA-hoofdkantoor van FedEx gewerkt, waar hij zich richtte op strategische marketing en forecasting. Deze rol stelde hem in staat om data-driven decision-making te verkennen en bereidde hem voor op de BI-consultancywereld.

De afgelopen jaren heeft hij zijn focus gericht op datamodellering en visualisatie. Zijn werk omvat een ruime verscheidenheid aan activiteiten, van het verzamelen van business requirements en het ontwikkelen van technische oplossingen tot het creëren van het eindproduct en het bespreken van deze oplossingen met klanten. Hij heeft een uitgebreide expertise in tools zoals Qlik Sense, Power BI en Tableau.

Michel heeft ook een sterke background in ETL-tools, met name met Informatica en Alteryx, en heeft ervaring in projectmanagement en coaching. In de afgelopen jaren heeft hij zijn vaardigheden verder uitgebreid door python te leren voor enkele geavanceerde analyseprojecten en data science.

Naast zijn werk geniet Michel van sporten zoals padel, lopen en snowboarden. Zijn passie voor reizen heeft hem naar verschillende delen van de wereld gebracht, waaronder Zuid-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië. In deze regio's heeft hij ook deelgenomen aan verschillende sociale projecten.

Recent verwelkomde Michel een nieuw hoofdstuk in zijn leven door de geboorte van zijn dochter, een vreugdevolle gebeurtenis die hij samen met zijn vrouw deelt.

Michel element61 vervoegde in december 2023.