Mehdi Telemsani

tot
tot nu
mandagen

Principal Analytics Architect

Nadat hij in 2012 afstudeerde in Business Engineering aan de Louvain School of Management, werkte Mehdi als BI-analist en logistiek medewerker en promoveerde hij in Statistiek en Operations Research. Tijdens zijn doctoraat bekwaamde hij zich in VBA en algoritmeontwikkeling. Hij ontwikkelde sterke communicatieve en pedagogische vaardigheden door lezingen te geven aan de UCL en de ULaval en verdiende erkenning als competente mentor en coach.

Mehdi, een Power BI-expert, startte in 2019 in de consultancywereld en begon in 2022 bij WeQan. Sindsdien heeft hij zijn expertise ontwikkeld in verschillende sectoren, waaronder supply chain, defensie, overheid, gezondheid, financiën, onderwijs, automotive en voeding. Zijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het werken met Power BI, Power Query, SQL en DAX. Daarnaast is hij bedreven in Tableau, SSIS, SSMS en Alteryx. Mehdi heeft onlangs de Power BI Data Analyst Microsoft Associate Certification behaald.

Mehdi spreekt vloeiend verschillende talen, waaronder Frans, Engels, Italiaans, Spaans en Arabisch. Momenteel leert hij Nederlands. Zijn georganiseerde en rigoureuze aard maakt hem een perfecte Blue in Insights Discovery. Mehdi heeft ook een Lean Green Belt-certificering.

Buiten het werk houdt Mehdi van escape games en is hij een geweldige probleemoplosser, die altijd creativiteit en vastberadenheid inbrengt bij alles wat hij doet.

In december 2023 werd WeQan een onderdeel van element.