Louis Vincent

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

Louis was al zijn hele leven een echte 'maker', die zijn energie haalt uit het creëren van iets nuttigs of moois op een blanco pagina. Hij had dan ook geen enkele twijfel toen hij koos voor een opleiding als Burgerlijk Ingenieur.

Tijdens zijn Bachelor werd hem al snel duidelijk dat in het domein van computerwetenschappen, een blanco pagina nemen zo gemakkelijk is als een laptop open doen, en dat de mogelijkheden om nuttige dingen te maken oneindig zijn. Zijn passie was geboren.

Louis nam een omweg tijdens zijn Master in Artificiële Intelligentie om te helpen het allereerste piloot project van AI startup Toqua tot een goed einde te brengen. Onder het toezicht van Imec-istart was het project een succes, en Louis was heel wat ervaringen rijker.

Hij werkte toen zijn studies af met een thesis over Bayesiaanse deep learning, waar hij alles leerde over state-of-the-art methodes om onzekerheid toe te voegen aan moderne predictieve modellen. Ondertussen werkte hij part time in het AI team van Silverfin, waar hij leerder werken in een agile team.

Louis startte zijn carrière bij element61 in september 2022, omdat hij ervan overtuigd is dat er geen betere plaats is om waarde te creëren door het potentieel van data te benutten. Hij is enthousiast om samen met het team en de klanten mooie en nuttige dingen te maken, met enkel wat data en initieel een blanco pagina.