Janice Van Deun

tot
tot nu
mandagen

People Experience Manager - Human Resources

Janice studeerde in 2005 af als Licentiaat Toegepaste Economische wetenschappen. Haar eerste stappen op de arbeidsmarkt zette ze bij PKF Bedrijfsrevisoren, nu Grant Thornton als auditor waar ze instond voor de analyses van financiële rapportering.

In 2006 maakte zij de overstap naar de rekrutering-sector waar ze startte bij Robert Half als Recruitment Consultant. Door de stijgende vraag naar digitale vaardigheden maakte zij de transitie van bedrijven richting data-gedreven processen mee vanop de eerste rij.

Sinds 2010 stuurde zij een team aan en stond ze naast de rekrutering en ondersteuning van bedrijven in hun zoektocht naar talent, ook in voor de onboarding van nieuwe consultants, training en development, coaching van divisie-managers, HR performance management, HR Analytics en het uitstippelen van de strategische lijnen voor haar divisie op basis van data en analyses. Ook speelde ze een belangrijke rol in de campus rekrutering acties en gaf ze trainingen en workshops universiteiten en hogescholen.

Tussen 2016-2021 combineerde Janice haar Senior Manager rol bij Robert Half met deeltijdse opdrachten als docent Human Resource Management bij de Karel de Grote Hogeschool.

De brede theoretische scope van haar vakken en haar ruime ervaring binnen rekrutering en soft HR zal zij graag inzetten in de uitdagende rol van HR/People Experience Manager bij element61. Ze vervoegde element61 in april 2022.