Gregory Petit

tot
tot nu
mandagen

Principal Analytics Architect

Gregory is sinds het begin van dit millennium werkzaam in de wondere wereld van Business Intelligence en heeft zo meer dan 23 jaar ervaring in business analytics.

Voor 2000, werkte hij bij Wolters Kluwer als een junior software engineer om accountancy software te ontwikkelen.

In 2000, begon hij bij Agfa Healthcare, om daar Cognos Impromptu te ontwikkelen, implementeren en training te geven bij klanten over de hele wereld.

Tussen het verlaten van Afga en het opnemen van een rol als BI pre-sales solution specialist bij IBM in 2009, werkte hij 1 jaar als Cognos consultant bij Business &Decision. Johnson&Johnson, in Beerse, en Moët Henessy Information Services, in Epernay/Frankrijk, waren een paar van de klanten waarvoor hij werkte.

Bij IBM, maakte hij de switch van consultant naar een Pre-Sales Solution Specialist. Zijn rol omvatte commerciële presentaties, demo’s, proof of concepts, beantwoorden van RFP’s, partner opleidingen en verwierf hij heel wat kennis verwant aan Cognos en Business Analytics.  

In 2014 besloot hij dan om over te schakelen naar Qlik en begon hij als Qlik Sense solution architect. Juist op tijd om een bevoorrechte getuige te zijn van de lancering van Qlik Sense. Bij Qlik was zijn taak om Partners, klanten en toekomstige klanten te overtuigen van de kracht van Qlik Sense en al diens mogelijkheden.

Als gevolg van een reorganisatie, verliet hij Qlik in 2018 en kon hij als Qlik consultant/evangelist beginnen bij Keyrus, gedetacheerd bij klanten als Telenet en Besix. Bij Besix, die één van de eerste Europese Qlik Cloud gebruikers was, werd hij een Qlik Cloud specialist, met kennis van zaken in gebieden als Analytic services, Automation, Data Integration en User management.

Gregory vervoegde element61 in september 2023.