Vanessa Daelman

tot
tot nu
mandagen

Principal ESG - Performance Management Architect

Vanessa studeerde in 1996 af met grote onderscheiding als Master of Science in Chemie aan de Universiteit Gent, gevolgd door een doctoraat in 2002. Vanessa voltooide ook een bijkomende cursus 'Circular Economy & Sustainable Strategies'.

Na haar doctoraat startte ze bij Mutoh Belgium, een leverancier van grootformaatprinters, als Chemical Engineer tussen 2005 en 2011. Ze bekleedde een leidinggevende functie in een labomgeving (5-7 mensen) en was een drijvende kracht achter de ontwikkeling van innovatieve inkt.

Tussen november 2011 en november 2016 werkte Vanessa voor Libert Paints, een producent van industriële coatings en decoratieve schilderijen in Gent, als R&D Manager.

Van november 2016 tot maart 2017 vervoegde Vanessa de Chemicals Division van Sioen. Ze was er BU Manager Digital Inks.

Van 2017 tot deze zomer werkte Vanessa voor Devan Chemicals, een bedrijf dat chemicaliën ontwikkelt voor textiel met een focus op duurzaamheid en het creëren van toegevoegde waarde. Tijdens de eerste jaren als BU Manager, met P&L verantwoordelijkheid, kreeg Vanessa in deze rol een meer overkoepelende verantwoordelijkheidsrol die naast innovatie ook commerciële en financiële aspecten omvatte. De laatste jaren was Vanessa de CTO van het bedrijf en een van de belangrijkste drijfveren voor ESG en de duurzaamheidsaanpak binnen het bedrijf. 

Vanessa is tijdens haar vorige functies in de ontwikkeling van duurzame inkten, coatings en textielafwerkingen steeds meer gedreven geraakt door duurzaamheid en de circulaire economie buiten de chemie.

Vanessa brengt haar ESG enthousiasme, ervaring en gedrevenheid mee naar element61's ESG projecten als Principal ESG - Performance Management Architect.

Vanessa vervoegde element61 in juli 2023.