Tom Claessens

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

Tom studeerde in 2022 af aan de Universiteit Gent met een Master of Science in Business Engineering gericht op Data Analytics.

Tijdens zijn studietijd heeft hij zich grondig verdiept in statistiek en data analytics. Hierdoor heeft hij een passie ontwikkeld voor data, wat centraal staat in alle projecten waar hij aan werkt. Een passie die hij graag deelt. Het hele proces van dataverzameling tot het interpreteren van betekenisvolle resultaten enthousiasmeert hem iedere keer opnieuw, zeker wanneer deze resultaten concrete problemen kunnen oplossen en de besluitvorming in bedrijven kunnen verbeteren

Aan het einde van zijn academische loopbaan besloot hij zich volledig te wijden aan Bayesiaanse statistiek, een reis die hij voltooide door zijn thesis te schrijven over de toepassing en relevantie van Bayesiaanse statistiek in de context van concept drift. Hierdoor verwierf hij het vermogen om machine learning modellen te beheren in dynamisch veranderende omgevingen - een vaardigheid die steeds relevanter wordt in de snel veranderende wereld van vandaag.

Tom brengt echter niet al zijn tijd door achter een computer. In zijn vrije tijd vervult hij een maatschappelijk engagement door zijn enthousiasme en expertise door te geven aan jongeren bij Ell Circo D'ell Fuego in Antwerpen, waar hij al sinds zijn jeugd actief is en momenteel diverse workshops en trainingen geeft. Naast veel voldoening verwierf hij hierdoor leiderschaps-, sociale- en coördinatievaardigheden. Daarnaast geniet hij ervan tijd door te brengen met vrienden, te reizen naar verre bestemmingen, te sporten en in het algemeen voluit te genieten van het leven.

Als Tom naar de toekomst kijkt, wil hij omringd blijven door gepassioneerde mensen, samen bouwen aan relevante Analytics oplossingen en vooral elke dag blijven leren. element61 leek hem daarom de perfecte plaats om zijn professionele carrière aan te vangen. 

Tom vervoegde element61 in oktober 2022.