Reiner De Smet

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

Reiner De Smet behaalde een Master diploma Industrieel Ingenieur (Elektronica & ICT) met een major in Beeldverwerking. In deze studie verwierf hij technische skills waaronder het ontwerpen van geïntegreerde circuits, cloud systemen en IoT. Daarnaast leerde hij toegepaste programmeer-vaardigheden in verschillende programeertalen. Zijn thesis ging over het automatisch analyseren van cerebral sulci van prematuur-baby’s met behulp van echo-beelden. Het doel was om een beter beeld te krijgen van de ontwikkeling van de hersenen van baby’s in een toch wel cruciale levensfase.

Hij heeft altijd veel interesse gehad in business operaties en na het behalen van de titel Industrieel Ingenieur vond hij dat hij over dit topic academisch nog niet voldoende kennis had verworven. Dat maakte dat Reiner besloot om nog een extra Master te volgen, een Master Burgerlijk Ingenieur in Industrial Engineering and Operations Research. Deze studie focust op het optimaliseren van alle aspecten van de 'supply chain'. Dit gaat van het analyseren van activiteiten van operators tot het beslissen waar een nieuwe fabriek moet gebouwd worden en wat deze moet doen om een betere algemene supply chain te bekomen. Voor zijn thesis binnen deze studie, ontwikkelde hij een optimalisatie algoritme via een linear programma dat basketbalscheidsrechters toekent aan wedstrijden. Dit in samenwerking met de organisatie Basketbal Vlaanderen. Reiner studeerde af in 2022.

In het laatste studie-jaar was het voor Reiner duidelijk dat hij een carrière in Data Analytics wilde nastreven. Hij werd dan ook snel lid bij Everest Analytics, een non-profit organisatie die studenten de kans biedt om te leren van real-life data science projecten voor goede doelen, dit onder leiding van professionals uit de industrie.

Reiner vervoegde element61 in september 2022 als Analytics Consultant in het Microsoft team.