Pieter Sterkens

tot
tot nu
mandagen

Analytics Analyst

Pieter studeerde in 2019 af als Master Handelsingenieur aan de Universiteit van Antwerpen. Als deel van een internationaal uitwisselingsproject, spendeerde hij 6 maanden aan Queen’s University (Canada). Tijdens een Summerschool in Goa (India) vergaarde hij praktische project management ervaring.

In 2020, wist Pieter een Master in Artificial Intelligence met grote onderscheiding te behalen aan de KU Leuven. Als deel van zijn masterproef, liep hij gedurende 4 maanden stage bij het Data Science & Strategy team van element61. Hier kreeg hij de kans om zich verder te verdiepen in de wereld van data met een focus op Machine Learning (ML) pipelines.

Pieter startte zijn professionele loopbaan bij een internationaal technologie consulting-bedrijf als data analyst. De job bestond voornamelijk uit het analyseren en visualiseren van data teneinde strategische en operationele inzichten te verwerven.

Gedurende zijn academische en professionele loopbaan, heeft Pieter diepgaande kennis opgedaan over (I) verschillende Data Science onderwerpen, (II) het gebruik van programeertalen zoals SQL en Python, en (III) visualisatiepakketten zoals MS Power BI en IBM Cognos.

Pieter vervoegde element61 in september 2022.