Niels Clymans

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

In 2017 startte Niels met de opleiding Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW) aan de UGent. Na 2 jaar ontdekte hij dat zijn interesses meer in lijn lagen met de inhoud van de opleiding Handelsingenieur, en vervolgens besliste hij om, in het daaropvolgende academiejaar, te starten aan de bacheloropleiding Handelsingenieur. Hij studeerde in de zomer van 2023 af in de masteropleiding Handelsingenieur (optie Data Analytics).

Niels heeft ervaring kunnen opdoen met meerde programmeertalen, waaronder Python en R tijdens talloze opdrachten in de masteropleiding Handelsingenieur.

Voor zijn thesis heeft Niels zich verdiept in analyse van tijdreeksen met Python. Hierbij heeft bij een analyse gemaakt van het waterkwaliteit sensor netwerk in de haven van Antwerpen-Brugge. Hij heeft een model gebouwd om incidenten te detecteren waarbij producten op basis van olie in het dokwater gelekt werden.

Doorheen zijn studenten carrière had Niels altijd zijn handen vol. Zo heeft hij meerdere jaren een leidende rol opgenomen als studentenvertegenwoordiger, heeft hij zich geëngageerd als trainer in rotsklimmen, en volgde hij ook wekelijkse gitaarlessen. Wanneer hij het met deze activiteiten nog niet druk genoeg had, kon je hem tegen het lijf lopen in een van de klimzalen in Gent, waar hij zich voorbereidde op een van zijn volgende outdoor avonturen.

Niels vervoegde element61 in september 2023.