Jérôme Salavert

tot
tot nu
mandagen

Principal Analytics Architect

In 2012 studeerde Jérôme af aan de Solvay Brussels School met een Master in Business Engineering, met als specialisatie Finance. Daarna werkte hij 6 jaar in verschillende financiële functies als Finance Manager, Financieel Analist en Cost Controller/Finance Business Partner, in zowel kleine als grote bedrijven. Gedurende deze tijd heeft Jérôme veel ervaring opgedaan in de processen van het afsluiten van rekeningen en consolidatie, het opstellen en bewaken van budgetten en prognoses in voortdurende samenwerking met financiële afdelingen en business units.

In 2018 trad Jérôme in dienst bij WeQan als business intelligence consultant. In de daaropvolgende jaren implementeerde hij data-integratie- en analyseoplossingen in complexe data-integratieomgevingen, voornamelijk met behulp van Qlik-technologieën, SSIS en SQL Server. In december 2023 werd WeQan onderdeel van element61.

Naast zijn groeiende expertise in deze technologie, kreeg Jérôme ook de kans om Python te leren. Hij kreeg de kans om te werken aan twee use cases voor machine learning sensor anomaly detection en no-show forecasting. Hij heeft ook een budgetterings- en prognoseoplossing ontwikkeld met behulp van K4-technologie.

Jérôme leert graag over nieuwe technologieën. Zijn huidige ambitie is om certificeringen te behalen in data-engineering en oplossingsarchitectuur op de Azure-stack.

In zijn vrije tijd zorgt Jérôme graag voor zijn gezin, beoefent hij verschillende sporten waaronder tafeltennis, fitness en padel, kookt hij heerlijke maaltijden en verkent hij de spannende wereld van blockchain.