Oorsprong van de naam

De bedrijfsnaam : element61

Element 61 in de Periodieke Tabel der Elementen (Tabel van Mendeljev) is Promethium, en wordt afgekort als PM. Voor ons staat PM echter voor Performance Management, het domein waarin wij toonaangevend en dé referentie willen zijn.
 
De naam van het element Promethium is afgeleid van Prometheus. In de Griekse mythologie is Prometheus (Oud Grieks, ???????ú?, "forethought") de Titaangeëerd voor het stelen van het vuur van de goden en het aan de mensheid door te geven. Hij wordt afgeschilderd als een intelligent en gewiekst figuur, die sympathieën had voor de mensheid. Tot op de dag van vandaag refereert de term "prometheus" nog steeds aan gebeurtenissen of mensen van grootse creativiteit, intelligentie of durf, en die zodoende Prometheus navolgen. Als de aanbrenger van het vuur en de uitvinder van de ambachten werd Prometheus aanzien als de vader van de menselijke beschaving.
 
Via onze passie wensen wij eveneensvuur te brengen in uw Performance Management initiatieven.

Omtrent het logo

De verbonden atomen van ons logo verwijzen natuurlijk naar het chemisch "element" dat ze tezamen vormen. Ze symboliseren echter ook twee andere types van "verbindingen" waarvoor we willen staan. Enerzijds als een partnership van Performance Management en business intelligence professionals verbinden wij de competenties en de ervaring van onze mensen in een netwerk van "peers" resulterend in een Center of Excellence. Anderzijds door onze kennis en commitment wensen wij eveneens U te helpen om de verschillende processen en functionaliteiten van Business Intelligence en CPM in uw organisatie te verbinden, resulterend in effectief Performance Management.