Moore Stephens Belgium en element61 slaan de handen in elkaar

 

 

Moore Stephens Belgium en element61 slaan de handen in elkaar
 

BRUSSEL, 15 december 2015 — Moore Stephens Belgium en element61 kiezen voor een gezamenlijke toekomst. Vanaf 1 januari 2016 maakt de Business Analytics consulting organisatie deel uit van Moore Stephens Belgium. Beide organisaties zetten 100% in op dynamisch ondernemerschap. Door de overname creëren ze samen een toekomstgericht dienstenaanbod, dat voortspruit uit het huwelijk van data en technologie.

 

element61 is het toonaangevende Business Analytics consulting bedrijf in de Belgische markt, dat vandaag het meest ervaren team in BI, Data Warehousing en Performance Management aan boord heeft. Meer dan 40 senior consultants, met gemiddeld 13 jaar+ Business Analytics ervaring resulteren in een aanbod van meer dan 500 manjaren expertise. Hierdoor kan element61 zowel de capaciteit als de kwaliteit bieden die organisaties nodig hebben om Business Intelligence en Performance Management succesvol te implementeren.

 

"Data ontsluiten en analyseren is cruciaal geworden voor elke organisatie. Na jaren van investeringen in ERP en CRM systemen beschikken ondernemingen over grote hoeveelheden data die niet steeds makkelijk toegankelijk zijn of intelligent worden aangewend. Kunnen beschikken over de correcte informatie en inzichten, waar nodig in real-time, is cruciaal voor een ondernemer om de juiste keuzes te maken. De versterking met één van de meest ervaren Business Analytics consultancy teams is een belangrijke strategische keuze, waardoor we ons cliënteel nog beter kunnen ondersteunen”, legt Frederik Berckmoes-Joos, Chief Strategy Officer Moore Stephens Belgium, uit.

 

element61 kan in de Moore Stephens Belgium organisatie sneller doorgroeien en zijn dienstenaanbod verder uitbreiden in de breedte en diepte.

 

Stijn Vermeulen, Managing Director element61, licht toe: "Sinds onze start in 2007 zijn we jaar na jaar met ongeveer 25% gegroeid. We zijn vandaag een team dat bekend staat om zijn ervaring, expertise, innovatie en kwaliteit. Daarnaast investeren we elk jaar 15% van onze omzet in kennisontwikkeling en persoonlijke groei van onze senior consultants. Onze bestaande klantenportfolio bewijst het succes van een business model dat berust op ervaring, pragmatisme en persoonlijke betrokkenheid. Wij waren op zoek naar een omgeving waarin we ons succes kunnen bestendigen en onze groei versnellen. Bij Moore Stephens Belgium vinden we de juiste ondernemende cultuur. De groep heeft al bewezen dat ze innovatieve strategische keuzes durven maken. Deze stap biedt aan onze mensen nieuwe opportuniteiten naar ontwikkeling en carrière-pad binnen een vooruitstrevend bedrijf.

We geloven beiden in een toekomst waarin het financieel departement, en de onderneming in haar geheel, steeds verder gaan in verbetering van de processen rond rapportering, analyse, planning, budgettering en consolidatie en dus finaal de optimalisatie van bedrijfsprocessen. De functionele kennis van de consultants en accountants van Moore Stephens Belgium is voor ons een verrijking in het kader van onze Analytics projecten.”

 

De huidige partners van element61 stappen allen mee in het aandeelhouderschap van Moore Stephens Belgium. Samen telt de accounting- en consultingfirma nu 380 medewerkers en 30 partners met een geconsolideerde omzet van 45 M euro. Stijn Vermeulen blijft aan het hoofd van de Business Analytics Business Unit en zal mee instaan voor de operationele en strategische leiding. Toon Puissant, Frank Lehouck, Bjorn Van Damme en Frederic de Schutter worden allen partner bij Moore Stephens Belgium.

 

Peter Verschelden, CEO van Moore Stephens Belgium, blikt verder vooruit. "We bouwen aan een firma die de juiste diensten in de markt zet om ons cliënteel niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst, optimaal te kunnen blijven ondersteunen. Met de komst van Hans Cools als co-CEO (ex Sanoma), hebben we iemand aan boord die ervaring heeft in transformatie en die met een frisse blik onze organisatie uitdaagt. In 2016 en in de jaren nadien willen we verder deze weg inslaan. Samen met element61 willen we in België een cruciale rol spelen in Business Analytics. Het bundelen van onze krachten is de eerste stap.”
 

 

 

Over MooreStephens Belgium

Moore Stephens Belgium (www.moorestephens.be) is de grootste onafhankelijke accounting-en consultingfirma in België met key centers in Antwerpen, Brussel enGent, met kantoren in Shanghai (China) en Silicon Valley (Californië, US) en met verschillende lokale vestigingen in Vlaanderen. Moore Stephens Belgium, zelf gegroeid vanuit het familiebedrijf Verschelden, ondersteunt het groeitraject van ondernemingenmet diensten ophet vlak vanAccounting, Audit, Tax & Legal advies, Corporate Finance, CFO Services, Strategy & Operations en Business Intelligence. Als toonaangevend lid van Moore Stephens International Limited - eenvan de grootste accountancy- en consultingnetwerken ter wereld - kanMoore Stephens Belgium haarklanten begeleiden in meer danhonderd landen. Moore Stephens Belgium bedient vandaag meer dan 8000 klanten, van KMO’s tot grotere ondernemingen met als belangrijkste sectoren : logistiek (transport, distributie, shipping, warehousing,…), not for profit, food & beverage en de dienstenindustrie. 

Over element61

Opgericht in 2007, is element61 (www.element61.be) het toonaangevende Business Analytics, Performance Management en Financiële Rapportering consultancy bedrijf in België. Vandaag vormen ze het meest ervaren team in Performance Management, Business Intelligence & Data Warehousing in België. In 8 jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een team van meer dan 40 senior consultants, met gemiddeld 13 jaar+ Business Analytics ervaring, resulterend in een aanbod van 500 manjaren expertise. element61 is certified Partner van de marktleiders in Business Analytics software oplossingen IBM Cognos, Microsoft en SAP Business Objects en heeft daarnaast competenties in een aantal nieuwe visionaire oplossingen zoals anaplan, Tagetik en Qlik. Referenties van element61 als klant zijn ondermeer A. Schulman Plastics, Acerta, Aliaxis, Atlas Copco, Brussels Airlines, Elia, Group H. Essers, IATA, iMinds, Isabel, Mensura, Novartis, Omega Pharma, SES, The Rezidor Hotel Group, TUI Jetair, USG People, Vesuvius Group, Vlaamse Milieu Maatschappij, Vlaamse Vervoer Maatschappij – De Lijn, Weber Europe, …

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Frederik Berckmoes-Joos, CSO Moore Stephens Belgium op frederik.berckmoesjoos@moorestephens.be of met Stijn Vermeulen, Managing Director element61 op stijn.vermeulen@element61.be.