BI Day 2010 - Jaarlijks event van de BI Community

Na de eerste succesvolle editie in 2009, organiseert de BI-community een 2de editie van de BI-dag op 16 September 2010 in de Aula Magna in Louvain-la-Neuve, België. element61 blijft de Belgische Business Intelligence User community zowel inhoudelijk als financieel steunen.
 
element61 klant Securitas presenteert op de BI-day hun Business Intelligence project. Gert Achten, CFO, zal de achtergrond en succes van het traject toelichten.

Securitas is sinds begin 2010 begonnen aan de uitbouw van een enterprise-wide BI architectuur. Gezien de complexiteit van de (grotendeels custom developed) operationele systemen, was het voor Securitas een grote uitdaging om correcte, gebruiksvriendelijke en performante rapportering en analyse ter beschikking van de informatiegebruikers te stellen. De architectuur wordt incrementeel opgebouwd, waarbij voor het eerste domein de focus lag op doorgedreven financiële rapportering en analyse. Het ligt dan ook voor de hand dat dit project getrokken wordt vanuit de Finance Office, waarin ook het BICC zich situeert, maar met een zeer nauwe samenwerking met de ICT afdeling. Het resultaat van dit eerste increment is een stabiele omgeving met zowel standaardrapportering als analyse die vanaf nu de enige bron is voor alle financiële KPIs. Deze omgeving zal tevens ook de basis zijn voor de verdere uitbouw van de enterprise-wide BI architectuur, waarin alle andere relevante gegevensbronnen zullen geintegreerd worden.

De keynote speaker van de BI-day dit jaar is niemand minder dan Bill Inmon, gekend als de "vader" van Data Warehousing. De keynote zal gaan over zijn "Data Warehouse 2.0"-concept. Het event is een unieke gelegenheid voor  BI professionals en industrie-experten om informatie uit te wisselen over trends, best practices en case studies.

De dag heeft inhoudelijk 4 tracks :
 
• Performance management
• Data governance/data quality
• Predictive Analytics
• Trends in business intelligence