Ruben Mertens

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

In 2024 behaalde Ruben een Master in Business Engineering met als specialisatie Data Analytics aan de Universiteit Gent. Tijdens dit academisch traject ontwikkelde hij zowel belangrijke soft als hard skills en leerde hij werken in een groepsomgeving.

Tijdens zijn masteropleiding ontwikkelde Ruben zijn interesse in data en statistische modellering en probeerde hij zijn vaardigheden te verbeteren om het volledige potentieel van bedrijven te benutten. Tijdens deze 2 jaar deed hij zijn eerste ervaringen op met programmeertalen zoals R, SQL, MATLAB, Java en Python. Voor zijn Masterproef koos hij ervoor om in samenwerking met Proximus een winst gedreven prestatie-indicator voor cross-/up-sell-modellering te ontwikkelen. Deze keuze werd opnieuw gedreven door de mentaliteit om zoveel mogelijk waarde te creëren voor een bedrijf.

Naast zijn academische inspanningen is Ruben ook een sportliefhebber. In zijn vrije tijd beoefent hij graag teamsporten zoals voetbal en padel. In de zomer fietst hij graag met zijn vrienden en gaat hij ook af en toe hardlopen.

Ruben zal element61 vervoegen in september 2024.