Pierre Herrent

tot
tot nu
mandagen

Principal Analytics Architect

Pierre werkt sinds 2014 in Qlik Analytics, te beginnen met QlikView, en heeft dus meer dan 9 jaar ervaring in Qlik en Business Intelligence projecten.

Pierre is in 1994 afgestudeerd als bouwkundig ingenieur. Hij begon zijn carrière als architect in opleiding bij bpost en na 2 jaar vond hij het zo leuk dat hij vroeg om door te gaan en ging werken bij de divisie Infrastructuur, waar hij vijftien jaar werkte als projectmanager. Met de geleidelijke komst van IT en de digitalisering van processen is Pierre steeds meer betrokken geraakt bij informatiemanagementprojecten.

In 2009 zette hij zijn carrière op een laag pitje en verhuisde hij naar Amsterdam om zijn vrouw te volgen, die daar haar eerste internationale baan kreeg. In 2010 richtte hij samen met een oud-collega een bedrijf op dat zich bezighoudt met documentbeheer en digitalisering van processen. Op dat moment begon hij ook rapportage in zijn projecten op te nemen, vooral vanaf 2014 met Qlikview.

In 2014 ontmoette hij Jean-Marc Toussaint en begon hij als freelancer te werken voor Velixis, en later voor WeQan sinds de oprichting in 2016. Sindsdien heeft hij zijn samenwerking met het team voortgezet en vult hij zijn expertise in Qlik-producten aan met Qlik Sense, NPrinting, Qlik SAAS, enz. In december 2023 werd WeQan onderdeel van element61.

Pierre werkte in een grote verscheidenheid aan rollen en verantwoordelijkheden: scripting, ontwerpen, analyse, training, ondersteuning, advies, coaching & ondersteuning van junior teamleden en projectmanagement.

Pierre heeft het vermogen om te luisteren en complexe situaties te begrijpen. Dit stelt hem in staat om problemen nauwkeurig aan te pakken en oplossingen voor te stellen die zo dicht mogelijk bij het verzoek van de klant liggen. Hij is een uitstekende leraar en heeft waardevolle ervaring in training.