Parcifal Van Gucht

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

Parcifal studeerde in de zomer van 2022 af als Advanced Master of Science in Statistical Data Analysis – Major Computational Statistics aan de UGent.

Daarvoor volgde hij de Master of Science in Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid. Tijdens deze Master schreef hij een thesis over het gebruik en de acceptatie van AI toepassingen binnen werving en selectie. Het onderwerp van deze thesis beschrijft twee van zijn grote interesses. Als eerste de ontwikkeling en toepassing van innovaties en als tweede het menselijk gedrag, meer bepaald het gedrag van personen binnen organisaties: wat drijft een persoon, hoe komt gedrag tot stand en wat zijn de mogelijke gevolgen hiervan voor het individu en de organisatie.

Binnen zijn studies heeft Parcifal hierover ervaring verworven vanuit het perspectief als bedrijfspsycholoog. Dit wou hij graag aanvullen met een statistisch en op data gebaseerd perspectief, vandaar de keuze voor de MaNaMa Statistical Data Analysis – Major Computational Statistics. Binnen deze Master schreef hij een thesis over het modelleren van linguïstische complexiteit aan de hand van Generalized Additive Mixed Models. Verder heeft hij binnen deze opleiding de mogelijkheid gehad om het verwerven van statistische kennis te combineren met het verwerven van competenties binnen R, Python en SAS.

In zijn vrije tijd was Parcifal jarenlang actief bij KSA Buggenhout, waar hij 5 jaar in de leiding zat. Naast de eeuwige vriendschappen en liefde voor het verenigingsleven die daar zijn gevormd, heeft het hem ook veel bijgebracht over groepsdynamieken en de sterkte van teamwerk. Momenteel voetbalt Parcifal op vriendschappelijk niveau bij een lokale ploeg in Dendermonde en gaat hij regelmatig lopen.

Parcifal vervoegde element61 in september 2022.