Olivier Salavert

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

Olivier studeerde in 2007 af aan de Vrije Universiteit Brussel met een diploma in fysiotherapie en revalidatie en in 2012 met een diploma in osteopathische geneeskunde.

Na bijna 15 jaar te hebben gepraktiseerd in de meeste Brusselse medische instellingen en voor zijn eigen bedrijf, heeft hij een scherp gevoel voor statistiek, kritische analyse en automatisering van de rapportering ontwikkeld.

Omdat hij moest beantwoorden aan de behoefte aan digitaliseringsoplossingen in kleine structuren, reageerde hij op deze uitdagingen door software te creëren die essentieel is voor zijn medische praktijk.

Deze behoefte aan digitale oplossingen werd al snel een echte passie en hij besloot in 2022 om een volledige overstap naar gegevensanalyse en business intelligence voor te bereiden. Uiteindelijk sprong hij in 2023 in de BI-activiteit bij WeQan. In december 2023 werd WeQan onderdeel van element61.

Deze reeks uitdagingen en zijn lange reis in omgevingen met een hoge verantwoordelijkheid hebben Olivier een onverzadigbare honger naar het leren van nieuwe technologieën en een vermogen om deze snel te begrijpen gegeven.

In plaats van deze ontdekkingen te beperken tot zijn werk, investeerde hij zijn vrije tijd in het leren van piano, zeilen, golf, karate en koken.