Lennert Van den Broeck

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

Lennert behaalde in 2023 zijn master diploma handelsingenieur met als afstudeerrichting data analytics aan de Universiteit Gent. Hij is een proactieve en hands-on persoon die waardevolle ervaringen heeft opgedaan tijdens zijn studies. 

Lennert was gemotiveerd om voor data analytics te kiezen vanwege zijn sterke interesse in het combineren van technische vaardigheden met bedrijfsstrategie. Hij was gefascineerd door de kracht van data om organisaties te helpen betere beslissingen te nemen en hij erkende dat er een groeiende vraag was naar professionals met een diepgaande kennis in deze vakgebieden. Lennert werd ook aangetrokken door de veelzijdigheid van de opleiding, waardoor hij diverse vaardigheden kon ontwikkelen. Hij heeft zijn master afgerond met een uitdagende thesis over de prestaties van verschillende CPU-architecturen om parallelle bedrijfsproblemen op te lossen. 

Als student-ondernemer heeft Lennert zich beziggehouden met het kopen, verkopen en repareren van smartphones, wat hem in staat heeft gesteld om opgedane kennis om te zetten in zakelijke vaardigheden. Hierin kwam alsook zijn interesse in ICT naar boven. 

Naast zijn ondernemende activiteiten was Lennert ook actief als bijlesdocent wiskunde en statistiek en vond voldoening in het helpen van andere studenten. Hij heeft zowel aan middelbare als hogeschool studenten bijles gegeven, waarbij hij er consistent naar streefde de onderwerpen op een begrijpbare manier uit te leggen. 

Naast zijn academische en professionele ervaringen heeft Lennert een waaier aan interesses. Hij is een fervent sporter, een gepassioneerde DJ, geniet van tijd doorbrengen met vrienden en heeft een interesse in sociale psychologie.

Hij is enthousiast om te blijven leren en groeien met de ambitie om waarde toe te voegen in organisaties. 

Lennert vervoegde element61 in september 2023.