Konstantin Lazarov

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

Konstantin behaalde in 2023 een Master in Business Engineering aan de Universiteit Gent, met als specialisatie Data Analytics. Zijn masterproef ging over de toepassing van adversarial learning in de context van credit scoring. In de zomer van 2022 liep Konstantin stage bij element61 waarin hij een end-to-end marketingcockpit ontwikkelde die meerdere API-datastromen combineert en deze op een zinvolle manier visualiseert. Tijdens deze ervaringen ontwikkelde en stelde Konstantin zijn passie voor data, de vele toepassingen ervan en de waarde die eruit kan worden afgeleid vast. 

Naast zijn studie was Konstantin twee jaar lang actief als bestuurslid bij Academics for Companies. In deze periode hielp hij de studentenorganisatie groeien door nieuwe partnerships te vormen, 1-daagse data competities te organiseren en consulting projecten op te volgen. Bovendien was hij jarenlang een actieve speler van het universitaire rugbyteam en gedurende één seizoen voorzitter van het team. Deze activiteiten hebben Konstantin geholpen om zijn soft skills verder te ontwikkelen en ondertussen samen te werken met mensen met verschillende achtergronden.

In zijn vrije tijd daagt hij zichzelf graag fysiek uit door gewichtheffen, hardlopen, squashen en nieuwe bestemmingen verkennen. Hij is ook gepassioneerd door (zwaardere) muziek en speelt elektrische gitaar en keyboard in een band in Gent.

Konstantin vervoegde element61 in september 2023.