Julie Vanackere

tot
tot nu
mandagen

Analytics Analyst

Julie Vanackere behaalde eind juni 2019 haar Master in Handelsingenieur met een specialisatie in Data Analytics. Tijdens deze studie ondekte ze haar passie voor Data Science, maar ook in het domein van Engineering. Alhoewel ze reeds heel wat had bijgeleerd over data had ze een wens om meer kennis op te bouwen over optimalisatie.

Ze kreeg de kans om 6 maanden op Erasmus te gaan naar Berlijn. Daar probeerde ze haar Duits te perfectioneren en maakte ze vrienden voor het leven. Ze kreeg de kans om aan de TU Berlin universiteit te studeren, waar ze haar technische vaardigheden verder kon ontwikkelen.

Op het einde van 2019 bleef de passie voor techniek en optimalisatie en besliste ze de Master in Industrial Engineering and Operations Research te volgen.

Naast haar studie vervoegde ze het Everest Analytics team, een studentenorganisatie die zich richt op non-profit dataprojecten. Op deze manier kreeg ze al wat praktische ervaring en mocht ze reeds met element61 werken aan verschillende projecten. Ze kreeg ook de kans om samen te werken met Toqua, een maritieme start-up, haar thesis te vervolledigen en ondekte ze haar interesse in de sheepvaartindustrie.

Julie vervoegde element61 in september 2022.