Jana Van Haver

tot
tot nu
mandagen

Data Scientist

Jana studeerde in 2017 af als Master in Business Engineering (gespecialiseerd in Operations Management) aan de UGent. Omdat ze ook een sterke interesse in data & analytics had, schreef ze haar thesis over analytische technieken voor het voorspellen van churn in B2B.
Haar eerste werkervaring was als customer experience consultant waar ze ervaring opbouwde als project lead voor data gerelateerde projecten. 

Na haar eerste werkervaring wou Jana meer leren over data en analytics. Daarom startte ze een Master in Data Science for Business aan de UGent in 2020. Dit liet haar toe om haar analytische vaardigheden beter te ontwikkelen en verschillende programmeertalen (Pyspark, Python, SQL) bij te leren. 

Jana vervoegde element61 in 2021 als Data Scientist. Sindsdien heeft ze aan verschillende projecten gewerkt, variërend van cloud migratie, data modellering, rapportering tot data science. 
Ze is gecertificeerd in Spark Development, Azure Data Engineering en Power BI en altijd bereid om meer te leren. 

In haar vrije tijd spendeert ze graag tijd met vrienden of familie, reist en leest ze graag en vindt ze het leuk om nieuwe recepten uit te proberen.