Farid Chellaoui

tot
tot nu
mandagen

Principal Analytics Architect

Farid studeerde in 2007 af in Marketing aan EPHEC (Louvain-la-Neuve), met een focus op internationale handel.

Farid is al lang gepassioneerd door informatica en begon zijn carrière in 2009 als Business IT Consultant en werkte met SAP, Odoo en andere ERP's.  Hij leerde XML en Python code om uiteindelijk modules voor Odoo te ontwikkelen en programmeren. Als Business IT Consultant werkte hij 12 jaar lang in de industriële sector voor grote bedrijven, maar ook in andere sectoren voor kleine, middelgrote en grotere bedrijven.

Farid werkte in verschillende gebieden met betrekking tot IT en Business IT, zoals Odoo CI/CD-beheer, migratie van een SAP BW-tenant naar Qlik, ontwikkeling van de BI-oplossing en afstemming op de behoeften van klanten, beheer en ontwikkeling van het CRM van het bedrijf en uitvoering van de roll-out in verschillende landen, beheer van de SharePoint site farm en Active Directory.
Doordat hij met verschillende ERP tools kon werken, focuste hij zich op het leveren van BI-oplossingen op basis van de tools waarmee hij ervaring had (SAP R/3, S4H, C4C, Odoo, Pivotal CRM, O365, ...).

Farid startte vervolgens bij WeQan en richtte zich nog meer op BI-tools. Hij maakte zich snel het Qlik Portfolio eigen dankzij de ondersteuning van zijn werkgever voor de ontwikkeling van kennis en vaardigheden. In december 2023 werd WeQan onderdeel van element61.

Farid is ook gepassioneerd door de technische en programmatische kant van de tools waarmee hij werkt en het gebruik van allerlei API's.

Farid is oplossingsgericht en hij is gespecialiseerd in systeembeheer en gegevensmodellering op het gebied van boekhouding, budgettering, consolidatie, carbon footprint, HR, voorraadbeheer, verkoop, inkoop en financiële rapportage. Hij kijkt ernaar uit om aan data-integratie te werken, vooral in een SAP of Odoo context.