Eli Lauwers

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

Eli studeerde in de winter van 2022 af aan de UGent met een Master of Science in Statistical Data Analysis (Major Computational Statistics). Dit diploma was een vervolg op zijn eerste master, de Master of Science in de bedrijfspsychologie. 

In zijn eerste master bestudeerde hij de ins-en-outs van personeelsmanagement en hoe mensen functioneren in (of eigenlijk naast) organisaties. Hij schreef zijn thesis over de detectie “Insuficient effort responding”, een thema waarbij de kwantificatie centraal staat van de aandacht en inspanning van een respondent bij het invullen van enquêtes. 

Tijdens zijn eerste master ontwikkelde hij een grote liefde voor data, statistiek en software development in het algemeen. Na zijn afstuderen als bedrijfspsycholoog deed hij twee jaar praktijkervaring op in HR-analytics, software developments en consultancy. Tegelijkertijd studeerde hij af met een Master of Science in Statistical Data Science met als major Computational Statistics. Zijn tweede masterthesis schreef hij over de overeenkomsten en verschillen tussen traditionele en causale mediatie-analyse, omdat het onderwerp van causale mediatie (en causale statistiek) hem erg interesseert. 

Eli houdt ervan om nieuwe en complexe onderwerpen te bestuderen. Hij houdt ervan om bedrijven te helpen problemen op te lossen met behulp van data (-analyse). Zijn kracht ligt in het begrijpen van business- of data-uitdagingen en het samenwerken met een multidisciplinair team van experten om samen tot optimale oplossingen te komen. 

Eli vervoegde element61 in oktober 2023.