Ben Haeverans

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

In 2016 is Ben afgestudeerd als Master in de Milieuwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. In de zomervakantie ging hij als jobstudent aan de slag bij de Vlaamse overheid waar hij met behulp van zijn Excel (VBA) ervaring broeikasgasrapportages automatiseerde in kader van het Europees emmissiehandelssysteem (EU-ETS). Enkele maanden nadien startte hij zijn carrière als adviseur bij het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (Provincie Antwerpen), een milieulabo dat onderzoeken uitvoert rond gezondheid, water, bodem, geluid of lucht.

Gedurende zes jaar heeft Ben een uiteenlopende functie vervult. Hij coördineerde een project waarmee het werkingsgebied van het instituut werd opgeschaald naar alle Vlaamse provincies. Hiervoor ontwikkelde hij een dienstverleningsplatform vanuit een nieuw bedrijfsproces waarmee de brug werd geslagen naar klanten buiten de provinciegrenzen. Aanvullend heeft hij verschillende (onderzoeks)projecten uitgewerkt waarin hij aan de slag ging met sensoren, dataverwerking en rapportages.

Gedurende zijn werkzaamheden werd er regelmatig beroep gedaan op zijn IT-vaardigheden. Zo ging Ben aan de slag met SharePoint (Power Automate, PowerApps), PowerBi, Excel (VBA), geospatiale gegevensverwerking- en visualisatie (QGIS, ArcGis), verschillende programmeertalen (vnl. Python, Visual Basic) en grafische vormgeving (Photoshop, HTML/CSS). Binnen de verschillende projecten was Ben ook vaak verantwoordelijk voor o.a. netwerking en klanten- of stakeholderrelaties (studiedagen, webinars, nieuwsbrieven, werkgroepen,...), administratie, enzovoort.

Ben is in zijn vrije tijd veel bezig met muziek en doet regelmatig eens een ritje met de koersfiets. Op reis geniet hij vooral van de natuur, kamperen en avontuurlijke activiteiten zoals canyoning of hiking.

Ben vervoegde element61 in oktober 2022.