Arno Lemaire

tot
tot nu
mandagen

Analytics Analyst

Arno heeft een Master Handelsingenieur, gespecialiseerd in Data Science en Business Analytics. Hij schreef zijn thesis over het studiegedrag van universiteitsstudenten om hun slagingspercentage op examens te voorspellen met behulp van machine learning technieken. Samen met zijn analytische mindset besloot hij zijn vaardigheden verder te ontwikkelen en zo een professionele carrière op te bouwen in data analytics.

Na zijn afstuderen aan de KU Leuven in 2019 startte hij zijn carrière als consultant bij Acumen Consulting. Hij deed diepgaande kennis op via business intelligence consultancy bij Degroof Petercam en was er verantwoordelijk voor de data governance methodologie. Daarna werkte hij als Data Analytics consultant en specialiseerde hij zich in technieken van geomarketing bij SIRIUS Insight.

Kritisch denken met aandacht voor details, probleemanalyse, samenwerken en creativiteit behoren tot de soft skills van Arno. Hij heeft werkervaring met Python, SQL en Tableau. Arno is tweetalig opgevoed en spreekt ook vloeiend Engels en Turks. Hij heeft professionele ervaring in meerdere talen, vooral Frans en Nederlands.

Arno houdt van sporten, voetballen, artistieke activiteiten zoals tekenen en schilderen, strategische spelletjes spelen met vrienden, vooral schaken. Reizen is voor Arno een belangrijke manier om nieuwe culturen te ontdekken. Hij geeft vooral de voorkeur aan bestemmingen met zonnig weer en mediterrane keuken. Dankzij zijn Erasmus in Athene en een jaar lang verblijf in Istanboel, kon hij een internationale kijk verwerven in combinatie met aanpassingsvaardigheden.

Arno vervoegde element61 in januari 2023 als Analytics Analyst. Zich blijven ontwikkelen en nieuwe uitdagingen aangaan zijn belangrijke carrièredoelen voor Arno.