TUI Jetair wint Best Finance Team 2011 "Best Practice in Performance Management"-award

Gedurende het Best Finance Team of the Year 2011 gala-event op 11 februari 2011 in Brussel, heeft TUI Jetair de "Best Practise in Performance Management" award gewonnen voor zijn IBM Cognos BI & Planning gebaseerd data warehouse project, waarin het werd bijgestaan door element61.
 
De prijzen zijn een initiatief van CFO Magazine / Financial Media, de vooraanstaande CFO & financial professionals community in België. Een professionele jury analyseerde alle ingezonden cases en selecteerde een finale winnaar.

De TUI Jetair architectuur betreft een end-to-end Performance Management implementatie die Business Intelligence, CPM (planning & budgeting) en een enterprise-wide data warehouse integreert en dat reporting & analyse en planning & budgeting functionaliteit levert aan het management en de gebruikers van de volledige groep.

"Het element61 team wil TUI Jetair van harte feliciteren met deze verdiende award" zegt Stijn Vermeulen, Managing Director van element61. "De erkenning van dit succesvol project door de Belgische financiele community is deugdoend. Het toont het groeiend belang dat Finance kringen geven aan BI en Performance Management voor succesvolle bedrijfstategie-implementatie en opvolging. Onder het leiderschap van hun CFO, Wim Van Besien, heeft het management en het Finance en ICT Team van deze succesvolle reisgroep bewezen dat bedrijven succesvol BI & CPM kunnen inzetten ter ondersteuning van het bedrijfsmanagement.

Het jury-rapport bij het toekennen van de award omschreef het als volgt :

Best Finance Team, categorie best practice in performance management: JETAIR
Dit bedrijf is erg uniek in zijn manier om operationele data te combineren met financiële data in een goedwerkend data warehouse. Die combinatie van financiële en operationele performance measurement maakt het mogelijk om een betere forecast te maken, om à la minute beslissingen omtrent prijszetting te maken, en om het financedepartement te integreren in de business. Het data warehouse zorgde voor een snelle levering van performance indicators en maakte het mogelijk om – in een crisisperiode des te meer – op real-timebasis te reageren of zelfs om te anticiperen op toekomstige aankopen. Sommige lezers hebben misschien aan den lijve ondervonden dat in april vorig jaar het BI-systeem perfect werkte. Zie een kans in elke crisis. Een aswolk uit IJsland, politieke verwikkelingen in Tunesië of Egypte, het performance management systeem van Jetair kan ermee om.

Het volledig artikel over de Performance Management- "reis" van TUI Jetair vindt u hier.