Qlik specialist Bijster en element61 bundelen hun krachten

element61, het toonaangevende Analytics consulting bedrijf, deel uitmakend van Moore Belgium, kondigt vandaag aan dat Bijster, een gespecialiseerde leverancier van Qlik oplossingen & software, hun team komt versterken.

Vanaf dag één richtte Bijster, in 2016 opgericht door Kurt Vandebergh, zich op Qlik software en de bijhorende implementatie. Kurt zelf bouwde een loopbaan uit in diverse CFO en HR rollen, waar hij vaak Business Intelligence oplossingen introduceerde in de bedrijven waar hij aan de slag was.

Bijster joins element61

Bijster focust hoofdzakelijk op de business relevantie van het opzetten van (Financial & HR) Analytics. Het bedrijf bouwde ervaring & Analytics Apps uit in een aantal specifieke sectoren zoals sociale secretariaten, bouwbedrijven, dienstencheques, verzekeringsmakelaars, uitzendbureaus, … . 
Onder de grote klanten van Bijster bevinden zich: Accuria Sociaal Secretariaat, Bionerga, Constructis , Fingo, Group S Sociaal Secretariaat, Itzu Group, Job Talent, Kringwinkel Antwerpen, Optimal Parking Control, PIA Group, Poggio, Sdworx Staffing Solutions, Verstraetebouw, Vestio en Yontec.

"De mogelijkheid om ons team te versterken met een Senior Qlik team biedt voor element61 een fantastische opportuniteit om ons eigen Qlik dienstenaanbod verder uit te breiden" volgens Stijn Vermeulen, Managing Director van element61. "Qlik blijft een leider in de Business Intelligence markt met een belangrijke en tevreden gebruikersbasis. Ons eigen Qlik Competence Center groeit met 35% op jaarbasis en door de samenwerking met Bijster zullen de gecombineerde Qlik inkomsten in 2023 samen 4,4 miljoen € bedragen. De bundeling van krachten stelt ons ook in staat om aan de klanten van Bijster aanvullende technologieën en diensten aan te bieden, zoals bijvoorbeeld Data Science, Artificial Intelligence, Data Governance, Planning & Budgeting, Financiële Consolidatie en ESG Reporting."
"Bovendien versterkt het onze aanwezigheid in Limburg, zowel richting klanten als medewerkers. Het huidige Bijster Corda Campus kantoor wordt een extra regionaal element61 kantoor. En ‘last but certainly not least’ verwelkomen we een ervaren talentenpool van Senior Business Intelligence specialisten", vervolgt Stijn Vermeulen.

"In aanloop naar onze volgende groeifase, had het Bijster team nood aan een bredere ondersteuning om te kunnen investeren in de persoonlijke ontwikkeling van onze teamleden, in sterkere vendor partnerrelaties en ondersteuning op het vlak van sales, marketing en interne processen", zegt Kurt Vandebergh, Managing Director van Bijster. "We zijn dan ook blij en trots dat we element61, de toonaangevende speler in Analytics in België, kunnen vervoegen. We voelen ons verbonden met het element61 DNA dat zich toespitst op ‘top notch’ Analytics ervaring en expertise, kwaliteit, klanttevredenheid en kennisdeling, zowel met klanten als binnen het eigen team".
Met dit nieuw partnership versterkt element61 haar leidende positie als het meest Senior team in Analytics in België. Het bedrijf stelt nu meer dan 100 mensen tewerk met gemiddeld meer dan 9 jaar ervaring in de aangeboden diensten, wat in totaal neerkomt op meer dan 1.000 manjaren Analytics-ervaring als team.

Over Bijster
Meer informatie over Bijster vindt u op www.bijster.be

Over Moore Belgium
Moore Belgium is de grootste onafhankelijke Accounting- en Consulting dienstverlener in België met 5 key centra in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Kortrijk en 30 lokale vestigingen verspreid over Vlaanderen. Het bedrijf realiseerde in 2022 een omzet van €135 miljoen met 1.200 medewerkers. Moore Belgium ondersteunt als compagnon de route het groeitraject van kmo’s, Belgisch verankerde grotere ondernemingen en lokale overheden met diensten op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Grants & Incentives, Interim Management en Tax & Legal Services. Als lid van Moore Global - één van de grotere Accounting- en Consulting netwerken ter wereld - helpt Moore Belgium haar klanten bovendien in meer dan honderd landen.