Qlik consultancy specialist Pure Solutions vervoegt element61

element61, het toonaangevende Business Analytics-consultancybedrijf dat deel uitmaakt van Moore Belgium, maakt vandaag bekend dat het de handen in elkaar slaat met Pure Solutions, een gespecialiseerde provider van Qlik-diensten & -software.

Pure Solutions werd opgericht in 2010 en focust al sinds dag één op Qlik. Zo deelde het bedrijf zijn expertise op het vlak van QlikView en Qlik Sense de laatste 9 jaar met meer dan 160 klanten. Pure Solutions is meer bepaald actief in de textiel-, transport- en bakkerijsector, maar werkt ook voor gerechtsdeurwaarders en advocaten. Het team heeft meer dan 50 manjaren ervaring in de Qlik oplossingen.

“De versterking met het Pure Solutions team, betekent voor element61 een fantastische kans om onze Qlik-dienstverlening te kunnen vervolledigen”, verklaart Stijn Vermeulen, managing director van element61. “Qlik blijft een leider op het vlak van Business Intelligence en heeft een aanzienlijke groep tevreden gebruikers”.

“Bovendien versterken we zo onze aanwezigheid in West-Vlaanderen en in het segment van de kleine en middelgrote ondernemingen. Ook voor die bedrijven wordt Analytics steeds betaalbaarder en ligt het aan de basis van nieuwe businessmodellen en -optimalisaties. En tot slot maar niet in het minst mogen we een ervaren ploeg van Senior Business Intelligence-specialisten verwelkomen”, gaat Stijn Vermeulen verder.

“Na de voorbije twee jaren te hebben ingezet op de consolidatie en verdieping van onze organisatie, zet Moore Belgium opnieuw volop in op groei. Ik ben dan ook zeer blij en trots met de integratie van het team van Pure Solutions. Door een ruimer en meer divers team samen te stellen voor Business Intelligence, zullen we onze klanten nog beter kunnen helpen om het hoofd te bieden aan de uitdagingen waar zij voor staan.” vult Hans Cools, CEO Moore Belgium aan.

“We maken ons op voor de volgende fase in onze ontwikkeling. Het team van Pure Solutions had nood aan bredere ondersteuning om te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van de teamleden, sterkere partnerverbanden met zijn leveranciers aan te halen en support te krijgen op het vlak van sales, marketing en interne processen”, aldus Marc Catteeuw, Managing Director van Pure Solutions. “We zijn blij en trots dat we deel kunnen gaan uitmaken van element61, het meest ervaren team op het vlak van Analytics in België. We voelen ons verbonden met het DNA van element61 dat focust op ‘top notch’ ervaring en expertise in Analytics, kwaliteit, klantentevredenheid en het delen van kennis, zowel met de klanten als binnen het team”.

Pure Solutions onderhield de voorbije jaren een exclusieve zakenrelatie met Organi & B-inside, die beide minderheidsaandeelhouders van het bedrijf waren. Als onderdeel van de transactie tekende element61 met Organi & B-inside dan ook een samenwerkingsovereenkomst op lange termijn. Het doel is om beide bedrijven alsook hun toepassingen en klanten te blijven ondersteunen, maar ook om de extra diensten te gaan aanbieden die element61 naast de Qlik Business Intelligence op de markt brengt, zoals Data Science-toepassingen (big data, Artificiele Intelligentie, IOT, Modern Data Platform, ...) en Performance Management-processen (consolidatie, planning & budgettering, forecasting, ...).

“Het partnerschap met element61 & Moore Belgium bereidt ons voor op een steeds meer data-gestuurde toekomst, verruimt onze horizon en brengt ons een enorme expertise-pool, wat alleen maar voordelen heeft voor onze klanten”, weet Pieter Vandebulcke, CEO van Organi.

“Klanten verwachten excellence van B-inside”, zegt Jan De Veene, Managing Director van B-inside. “Om dit aan onze klanten te garanderen, zijn we dan ook erg blij dat Pure Solutions de krachten bundelt met een vooruitstrevende Analytics-partner zoals element61. Zo kunnen we onze klanten ook in de toekomst ondersteuning blijven bieden in de groeiende toepassing van Analytics binnen hun processen en innovatie bevorderen zodat ze nog intelligentere ondernemingen worden”.

Door de transactie versterkt element61 opnieuw zijn leiderspositie als het meest ervaren team op het vlak van Analytics in België. Het bedrijf stelt nu 65 mensen tewerk met gemiddeld meer dan dertien jaar Analytics-ervaring en een totaal van meer dan 800 manjaren voor het volledig team. Het gecombineerde zakencijfer zal meer dan 11 miljoen € bedragen.

Over element61

element61 werd opgericht in 2007 en is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevend consultancybedrijf op het vlak van Business Analytics met een ruime ervaring en expertise in Business Intelligence, Performance Management & Data Science. In 12 jaar tijd werd element61 zo het team met de meeste ervaring in Analytics in België. Sinds 2016 maakt element61 deel uit van Moore Belgium.

Meer informatie over element61 kan u terugvinden op www.element61.be

Over Moore Belgium

Moore Belgium is de grootste onafhankelijke accounting- en consultingfirma in België met key centra in Antwerpen, Brussel en Gent, met kantoren in Shanghai en met verschillende lokale vestigingen in Vlaanderen. Het bedrijf realiseert een omzet van € 50 miljoen met een 420-tal medewerkers.

Moore Belgium ondersteunt als compagnon de route het groeitraject van middelgrote ondernemingen met diensten op het vlak van Accountancy, Audit, Corporate Finance, Strategy & Operations, Business Analytics en Tax & Legal Services. Als lid van Moore Global - één van de grootste accountancy- en consultingnetwerken ter wereld - helpt Moore Belgium haar klanten bovendien in meer dan honderd landen.

Meer informatie over Moore Belgium kan u terugvinden op www.moore.be

Over Pure Solutions

Pure Solutions werd opgericht in 2010. Het bedrijf is gevestigd in Kortrijk en een gespecialiseerd Qlik BI Analytics-consultancybedrijf binnen Vlaanderen. Pure Solutions focust op KMO-klanten met zijn out-of-the-box-Qlik-dashboard en BI-self-serviceoplossingen voor financiën en sales.

Meer informatie over Pure Solutions kan u terugvinden op www.pure-solutions.be

Over Organi

Organi heeft zich als zelfstandig IT-bedrijf gespecialiseerd in sectorspecifieke all-in-one-oplossingen (software, hardware en dienstverlening) voor middelgrote ondernemingen en focust op groei en efficiëntie sinds 1977. We bieden automatisering van de businessprocessen aan in volgende marktsegmenten: gerechtsdeurwaarders, boekhouders en financiële afdelingen, groothandel en productie, douaneformaliteiten en logistieke dienstverlening.

Meer informatie over Organi kan u terugvinden op www.organi.be

Over B-inside

B-inside werd opgericht in 1997. Deze snelgroeiende Independant Software Vendor (ISV) levert ERP-softwareoplossingen aan textiel- en textielgerelateerde bedrijven. Daarnaast levert B-inside ook ERP-software aan de groothandel.

Meer informatie over B-inside kan u terugvinden op www.b-inside.be